Öppna meny
18 oktober, 2016

Exklusiv lansering av Kilchoman Loch Gorm

Kilchoman Loch Gorm 2016 är den senaste utgåvan från det lilla gårdsdestilleriet Kilchoman som tillhör ett av de allra minsta i hela Skottland. Årets utgåva av Loch Gorm är den femte utgåvan som släpps och lanseras i en sedvanlig begränsad kvantitet. Totalt kommer 600 flaskor till Sverige och produkten lanseras i det tillfälliga sortimentet på Systembolaget den 21:e oktober 2016.
Kilchoman Loch Gorm har varje år sedan 2012 släppts i en begränsad kvantitet. För 2016-års utgåva är det totalt 17 fat som ska tillgodose efterfrågan från whiskyälskare över hela världen. Detta är en Single Malt Whisky som lagrats uteslutande på före detta Olorosofat vilket gör den till en fullskalig sherrybomb. I sedvanlig Kilchomanstil är produkten naturlig i färgen och icke kylfiltrerad. Sedan tidigare finns Machir Bay i Systembolagets ordinarie sortiment.
– Vi har redan fått samtal från konsumenter som hört av sig till oss och uttryckt ”oro” över att de inte ska hinna få tag på den senaste utgåvan av Loch Gorm. Det känns därför extra roligt att kunna erbjuda en sådan efterlängtad produkt som Loch Gorm till svenska whiskyälskare, säger Peter Kokovic, Affärsområdeschef Enjoy Wine & Spirits.
Fakta Kilchoman Loch Gorm 2016
Single Malt Whisky | Ursprung: Islay, Skottland | Alkoholhalt: 46% | Storlek: 700 ml | Art.nr: 40038 | Pris: 799 kr | Sortiment: Tillfälligt sortimentet på Systembolaget | Lanseringsdatum: 21:a oktober
Kilchoman Loch Gorm 2016 har en påtagligt rökig doft med inslag av kryddor, mörk choklad och apelsinskal. Smaken är rund och kraftfull där toner av torvrök samsas med fruktig sherrysötma, kryddor, mörk choklad och kakao. Avslutningen är lång och har en uns kryddighet som särskiljer den från andra produkter från Kilchoman.
Fakta Kilchoman Distillery
Kilchoman är något så unikt som ett småskaligt familjeägt destilleri på Islay. När de första dropparna började sippra ut från kopparpannorna den 14 december 2005 var Kilchoman det första destilleriet som öppnat på Islay under de senaste 124 åren. Kilchoman destillerar ca 150,000 liter per år och är därmed Islays i särklass minsta destilleri och ett av de minsta destillerierna i hela Skottland. Trots att småskalig framställning i ärlighetens namn inte alltid behöver innebära högre kvalité, så är det i detta fall precis det som gör Kilchoman unikt, något som bevisas av alla de utmärkelser som destilleriet redan hunnit få.

Dela på Twitter Dela på Facebook

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget