Öppna meny
25 oktober, 2016

Exklusivt för Sverige!

Kilchoman hör bön
Det svenska intresset för Kilchoman bär frukt när Islay´s minsta destilleri presenterar en utgåva exklusivt för Sverige. Kilchoman Single Cask Pedro Ximénez Finish är en fatbuteljering om totalt 240 flaskor, som lanseras i det tillfälliga sortimentet på Systembolaget torsdagen den 27 oktober 2016.
 

Kilchoman Single Cask Pedro Ximénez Finish är en unik utgåva där fat nr 450, som destillerades 2011 efter den första lagringen på bourbonfat, genomgått en andra lagring på Pedro Ximénez sherryfat under 5 månader. Detta för att ge produkten dess slutgiltiga karaktär.
Doften är stor och rökig med tydlig karaktär av torkade russin, honung, kanderade apelsinskal och inslag av nötter och vanilj. Den har en kraftfull smak där toner av härlig torvrök samsas med fruktig sherrysötma, torkade russin, kryddor och inslag av saltstänk. Avslutningen är lång, kraftfull och mycket angenäm.
Kilchoman Pedro Ximénez Finish är buteljerad på 57,2% vol. och enligt sedvanligt Kilchoman-manér är produkten naturlig i färgen och inte kylfiltrerad.
Läs även recensionen på whiskytower.se

Dela på Twitter Dela på Facebook

Anthony Wills, grundare av Kilchoman
Anthony Wills, grundare av Kilchoman

Mer nyfiken på Kilchoman? Hitta din favorit!

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget