Fizzy Sauternes – årets hipstertips
Många har höjt på ögonbrynen efter årets stora trend bland Paris trendiga mixologer (bartenders).
De serverar de klassiska dessertvinerna från området Sauternes i Bordeaux tillsammans med kolsyrat mineralvatten.
Med sin karakteristiska ton från ädelrötan som ger vinerna sin säregna karaktär i form av honung och saffran kombinerat med det iskalla bubblande mineralvattnet har Parisborna hittat en ny ”energicocktail” som hjälpt dem att festa långt in på småtimmarna.
Samtidigt som många traditionalister tycker detta är fruktansvärt så har trenden tagit Sauternesvinerna bort från att enbart vara just dessertviner.
Vill du prova den senaste trenden så rekommenderar vi att du serverar 8 cl kyld Calvet Sauternes med 8 cl iskall San Pellegrino i ett vitvinsglas, servera gärna som fördrink tillsammans med anklevermousse-snittar.
CALVET SAUTERNES RÉSERVE DU CIRON (4029) 99 KR