fbpx
Öppna meny
22 mars, 2016

Go BIG – budgettips för en lyxigare påsk!

Bubblande drycker ÄR festligt. Men vi har ett tips på hur du enkelt gör det ÄNNU festligare. Istället för att köpa två standardstorleksflaskor (750 ml) kan du för nästan samma peng få en imponerande magnumflaska.
Ska du köpa äkta champagne på magnumflaska svider det rejält i plånboken, men du kan faktiskt köpa bubbel för en betydligt mindre summa som tillverkas på precis samma sätt som champagne för en rimlig peng.
Rotari görs i norra Italien enligt den traditionella metoden, eller champagnemetoden som den också kallas. Det innebär att man gör den andra jäsningen (den som ger bubblet sina bubblor!) på flaska i hela 36 månader, 3 år! (vill du lära dig mer om bubbel hur de olika varianterna görs kan du läsa vår bubbelguide)
Men nu till det festliga påsktipset – En magnumflaska innehåller 1500 ml, alltså lika mycket som två standardflaskor på 750 ml. Men det många inte känner till är att priset för den imponerande magnumflaskan är nästan precis samma som du betalar för 2 vanliga flaskor. Samma mängd dryck för samma peng men betydligt mycket mer wow-faktor. Dekorerar du dessutom glasen med färska hallon så har du en supergod och snygg fördrink klar på nolltid.
 
Rotari_Rose_770101Rotari Rosé MAGNUM 1500 ml, 219 kr, art nr 7701

Rotari Rosé 750 ml, 109 kr, art nr 7701

 
 
 
Hur smakar och doftar Rotari Rosé: stor fruktig doft med inslag av smulton, citrusfrukt och nybakad brioche. Torr med härligt frisk aptitretande syra och små, små fina bubblor. Fruktig smak med mängder av smultron, blodapelsin och nötter.
Vad passar det till: som fördrink på festen men även till mat. Prova att servera till lätta milda förrätter samt till fisk och skaldjur.

Dela på Twitter Dela på Facebook

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget