Riktigt bra grillviner!

Äntligen är solen på väg tillbaka och med en sen påsk hinner vi kanske slå på grillen innan det är dags för sill- och ägg-bonanzan. Visst går det att kombinera och köra lamm på grillen, men vi tipsar om lite annat som vi längtat efter under vinterns mörka kalla dagar. Våra produktchefer guidar er till bra kombinationer mellan vinet och grillen.

Till grillad fläskfilé

umani ronchi bianci

Umani Ronchi Montepulciano d´Abruzzo Bianchi 2017
Italien, Nr 7126, 79 kr
Montepulciano 90 % och Cabernet Sauvignon 10 %

Medelstor, utvecklad doft av mörka bär och ekfat. Smaken är medelfyllig med inslag av kryddor, mörka körsbär och örter. Vinet har en mjuk eftersmak med en ton av ekfat.

En solmogen Italienare från vingårdar vid Adriatiska havet. Lika vackert som gott till grillad fläskkarré”. – Wilhelm Schultz, produktchef

Till grillat vegetariskt med lite hetta

Piccini Memoro
Italien
Nr 2392, 89 kr

Primitivo 40 %, Montepulciano 30 %, Nero d’Avola 20 %, Merlot 10 %

Smaken är typisk italiensk, med tydliga toner av körsbär, fikon och kaffe. Vinet är generöst med en koncentrerad fruktighet.Eftersmaken är lång, välbalanserad och bjuder på toner av ekfat, choklad, mörka bär och kaffe.

”Smakrikt och mjukt som passar perfekt till grillat. Både vegetariskt och med lite hetta”. – Magnus Lansman, produktchef

Till den grillade hamburgaren

 

Gnarly Head Zinfandel

Gnarly Head Zinfandel 2016
USA, Nr 6597, 109 kr (Bag-in-box, 269 kr)
Zinfandel 91 %, Petite Sirah 9 %

Generös, fruktig smak med inslag av fat, björnbär, körsbär, mynta, peppar och vanilj.

Finns på både box och flaska, den självklara kompanjonen till grillade burgare”. – Magnus Lansman, produktchef

Mer läsning

Nyheter i augusti

Vi är halvvägs in i augusti redan och hösten står för dörren. I fredagens exklusiva lansering på Systembolaget presenterar vi två storslagna viner av årgång 2015 från Fratelli Cigliuti i Barbaresco, Italien….

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!