fbpx
Öppna meny
18 oktober, 2017

Inför S.Pellegrino Young Chef: Jessica Frej

Vår guide genom S.Pellegrino Young Chef på Aveqia och prisutdelningen på Fotografiska är ingen mindre än Jessica Frej. Självklart har vi tagit pulsen även på henne!

Dela på Twitter Dela på Facebook

Du ska moderera semifinalen på Aveqia och vara konferencier för middagen och prisutdelningen på Fotografiska. Hur känns det?

Helt fantastiskt. Det här är ett riktigt drömjobb för en matnörd som jag.

Hur förbereder du dig?

Jag läser på om tävlingen, de tävlande och minst lika viktigt, jag försöker hitta en glittrig ”San Pellegrino grön” klänning till middagen.

Du är väldigt framgångsrik med ny kokbok och syns kontinuerligt i Nyhetsmorgon på TV4. Vilka råd skulle du vilja ge de unga kockarna i tävlingen?

Våga drömma och ha roligt längst vägen. Känner man sig minsta nervös, försök tänka igenom tävligen och föreställa sig sitt drömscenario. Då blir det roligt att tänka på tävligen och nervositeten brukar släppa.

Vilken/vilka råvaror jobbar du helst med?

Min favoritråvara alla kategorier är potatis. Det äter jag flera gånger i veckan. Hemma hos mig finns också alltid smör, vitlök, citron, olivolja, fetaost och ägg.

Har du något egenkomponerat recept som du skulle vilja se bli en framtida klassiker?

Jag har ett recept på ”bearnaisepotatisgratäng” som kommer visas på min youtube-kanal ”Lättlagat med Jessica Frej” Den tror jag kommer bli en klassiker. I min nya kokbok ”Supergott & Supersnabbt” finns recept på en ”5-minuters lasagne” och den har blivit en riktig hit verkar det som så den har också klassiker potential.

Vilken vin- och matkombination tycker du är den allra främsta?

Svårt! Jag tar ofta vinpaket när jag går på finare restauranger för jag uppskattar verkligen att få guidning av en sommelier. Jag älskar vin och mat i kombination, men jag skulle inte säga att jag är något proffs på det. Jag använder dock ofta vin i maten och då brukar jag ha samma vin i exempelvis min bolognese som jag serverar till bolognesen då brukar det alltid passa ihop!

Du är ju van att stå framför kameran, har det alltid varit så?

Jag har kanske inte alltid varit van, men jag har aldrig känt mig obekväm framför en kamera. Det är bara kul!

Hur tänker du när du ska laga mat i morgon-TV? (råvaror, recept, kombinationer, lätt-/svårlagat osv)

Jag lagar den maten jag själv lagar hemma. Jag gillar riktigt god mat som smakar mycket! Samtidigt vill jag laga mat som går snabbt och jag använder så få ingredienser som möjligt så man slipper handla en massa. Sen tycker jag att det ska vara så lätt att laga att alla klarar av det oavsett tidigare kunskaper i köket.

Vilket är ditt personliga favoritvin?

Jag dricker allra helst röda viner. Det får gärna vara aningens strävt och ha en blommig doft, då faller det mig extra bra i smaken.

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget