Öppna meny
9 mars, 2016

Kilchoman Machir Bay – bästa Single Malt Whisky

Från det lilla familjeägda gårdsdestilleriet Kilchoman på ön Islay kommer Kilchoman Machir Bay, en single malt whisky som är allt annat än liten. En unik whisky från ett nystartat destilleri som redan hunnit vinna både priser och whiskyälskares hjärtan, tillverkad enligt traditionella och hantverksmässiga metoder utan kompromisser.

Dela på Twitter Dela på Facebook

Kilchoman – gårdsdestilleriet på Islay

Kilchoman är något så unikt som ett småskaligt familjeägt destilleri på Islay. När de första dropparna började sippra ut från kopparpannorna den 14 december 2005 var Kilchoman det första destilleriet som öppnat på Islay de senaste 124 åren, där allt fler tvingats lägga ner sin verksamhet i den allt tuffare konkurrensen från större producenter. På Kilchoman destilleras det idag ca 150,000 liter sprit per år vilket innebär att man är Islays i särklass minsta destilleri och även ett av de allra minsta i hela Skottland. Som jämförelse motsvarar Kilchomans årliga kapacitet knappt en veckas produktion hos det största destilleriet på ön. Även om småskalig framställning i ärlighetens namn inte alltid behöver innebära en bättre produkt, så vågar vi påstå att i detta fall är det precis det som gör Kilchoman unik.

Guldmedalj och bästa Islay whisky

Vid lanseringen 2012 gjorde Kilchoman Machir Bay omedelbart succé i den prestigefyllda whiskytävlingen IWSC och belönades med Gold Award – Best in Class. Så sent som 2015 blev det återigen storslam, där man blev utsedd till bästa Islay whisky framför betydligt mer välkända varumärken i den årliga tävlingen Spirit Masters 2015.

Om Kilchoman Machir Bay

Kilchoman Machir Bay är en naturligt framställd whisky som lagrats på gamla bourbon- och sherryfat helt utan kylfiltrering eller tillsats av karamellfärg. Namnet Machir Bay kommer för övrigt från en pittoresk sandstrand som med fördel ses från Kilchomankyrkan bara några enstaka kilometer från destilleriet.
Beskrivning:
Doft: Inledande trevlig rökig doft med behaglig fatkaraktär och inslag av torkad frukt, apelsin, nötter och vanilj i en ljuvlig harmoni.
Smak: Komplex, tydlig smak av tjärpastill följt av angenäma inslag av torkad tropisk frukt och vanilj, honung och ljung. En viss angenäm sötma kan anas i avslutningen som är lång och välbalanserad.
Kilchoman Machir Bay
Artikelnummer: 573
ABV: 46% vol.
Pris: 499 kr*
*Om den inte finns i din lokala butik kan du beställa den här >>>

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget