Öppna meny
8 januari, 2016

Klassisk vit Bordeaux gjord på Sauvignon Blanc

Calvet Reserve Sauvignon Blanc är en klassisk Vit Bordeaux som med sin frukt och härliga fruktsyra fungerar utmärkt i de flesta matsammanhang. Här har vi en kompanjon till såväl matiga saffransosande fiskgrytor som till sushi.
Sauvignon Blanc druvorna skördas vid optimal mognad och efter en noggrann selektering pressas de. Druvjuicen får sedan ligga med druvskalen under en tid innan de skiljs av och vinifieringen sätter vid. All jäsning och lagring sker på rostfria ståltankar, detta för att behålla druvans fantastiska aromatiska egenskaper på bästa sätt.
Vinet har en härligt ungdomlig och inbjudande doft med mängder av krusbär, svartvinbärsblad, citrusfrukt och kaprifol följt av steniga mineraler. I smaken är vinet krispigt torrt med härligt frisk fruktsyra och fullkomligen fullpackat med passionsfrukt, citrus, krusbär, kaprifol och svartvinbärsblad med ett munrensande mineraldriv i avslutningen.
Bordeaux är hem åt några av världens främsta vita viner, det är även där druvan sauvignon blanc kommer ifrån ursprungligen. Letar ni efter ett vitt vin som är krispigt nog att dricka i vintersolen/vårsolen, fylligt nog att ha till maten eller komplext nog att dricka bara som det är? Ni kan sluta leta, Calvet Reserve Sauvignon Blanc är svaret.
Vid köp om 6 flaskor levereras vinet i en för Bordeaux klassisk trälåda försedd med Calvet Örnen på en av sidorna. Gäller så långt lagret räcker. Vinet går givetvis även att beställas styckvis.
Calvet Reserve Sauvignon Blanc
Årgång: 2014
Artikelnummer: 74725
Pris: 119 kr
Alkoholhalt: 11,5%
Volym: 750 ml
 
KÖP CALVET RESERVE SAUVIGNON BLANC HÄR!

Dela på Twitter Dela på Facebook

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget