Öppna meny
8 februari, 2022

Kungen av calvados

Christian Drouin har i konnässörkretsar tilldelats det föga blygsamma epitetet ”kungen av calvados”. För den oinvigde kan detta tyckas kaxigt, men faktum kvarstår att få bidragit lika mycket att förflytta calvados från enkel, lokal dryck konsumerad i Normandie till ett eftertraktat destillat för finrummen.

Dela på Twitter Dela på Facebook

 

Christian Drouin har ett rykte som en av de främsta producenterna av calvados, vilket bland annat motiveras av över 300 medaljer och utmärkelser vid dryckestävlingar över hela världen. Så sent som 2013 utsågs Christian Drouin till Europas främsta spritproducent alla kategorier av International Wine & Spirits Competition. Grunden lades 1960 när Christian Drouin den äldre köpte gården Fiefs Sainte-Anne vid Gonneville nära Honfleur i Normandie, i hjärtat av AOC-området Pays d’Auge – den appellation som rankas högst i calvadosdistriktet. Här har man odlat äpplen sedan 1600-talet. Drygt 10 år senare anslöt sonen med samma namn till familjeföretaget och tillsammans har man arbetat efter målsättningen att framställa världens bästa calvados.

Det familjeägda destilleriet tillverkar sin calvados med stor passion, där inget lämnas åt slumpen. I början av 1990-talet flyttades produktion och lager till en gammal hästgård från 1600-talet, som familjen låtit renovera från grunden. Här har man möjlighet att ta emot besökare och ge dessa en introduktion för hur hantverksmässig calvados framställs. Förutom calvados producerar man även cider och gin av högsta kvalitet.

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget