Kycklingslider & Gnarly Head Zinfandel

En smakrik kycklingrätt passar fint året runt! Slider betyder ungefär minihamburgare som i denna rätt serveras med coleslaw, sötpotatis och Kalifornien-favoriten, Gnarly Head Zinfandel. Enjoy!

Coleslaw
400 g spetskål eller kinakål i tunna strimlor
saft från en halv citron
½  dl grekisk yoghurt
½ dl majonnäs
100 g rivna mortter
1,2 dl bladpersilja
½ tsk salt

Sötpotatispommes
800 g sötpotatis
1 msk majsstärkelse
rökt paprika efter smak – förslagsvis ½ tsk
salt

Kyckling
minst 500 g kycklingkött av det kokta köttet
4–8 slider- eller hamburger bröd
100 g skivad saltgurka

Gör så här:

1. Börja med att göra coleslaw. Rör ihop majonnäs och yoghurt först, och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Täck och sätt åt sidan.

2. Sätt ugnen på 220 ˚C. Skala sötpotatisen och skär dem i 1 x 10 cm tjocka stavar. Låt dra i kallt vatten minst 30 minuter. När man gör det sköljs stärkelsen bort och pommesen blir krispigare. Häll sedan ut vattnet och torka sötpotatisen noggrant med hushållspapper eller en kökshandduk. Blanda potatisstavarna med olivolja. Strö sedan över majsstärkelse och rökt paprika. Salta inte! Fördela stavarna jämnt på en plåt, klädd med bakplåtspapper. De ska inte ligga på varandra. Rosta i cirka 30 minuter och passa noga så att de inte bränns.3. Under tiden, förbered kycklingen. Dra isär köttet i långa, tunna trådar. Lägg i mitten av en bit aluminiumfolie. Tillsätt några droppar vatten och vik ihop folien till ett paket. Idén är att värma upp kycklingen med hjälp av lite ånga. Värm i ugnen i åtta minuter. Ställ sedan paketet åt sidan.

4. När pommesen är klara, ta ut dem ur ugnen och lägg på hushållspapper. Salta.

5. Montera sliders med kyckling längst ner, sedan coleslaw och sist saltgurka. Om du vill kan du också bre bröden med majonnäs. Servera med sötpotatispommes.

VINTIPS

Gnarly Head Zinfandel

Gnarly Head Zinfandel
Artnr: 6597
Pris: 99 kr

Ett generöst vin med fruktig smak och inslag av fat, björnbär, körsbär, mynta, peppar och vanilj.

Finns vinet på mitt Systembolag?

Mer läsning

Nyheter i augusti

Vi är halvvägs in i augusti redan och hösten står för dörren. I fredagens exklusiva lansering på Systembolaget presenterar vi två storslagna viner av årgång 2015 från Fratelli Cigliuti i Barbaresco, Italien….

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!