Öppna meny
20 maj, 2022

Miraval Provence Rosé återkommer i tillfälliga sortimentet

Idag, 20 maj, lanserar vi hela 15000 flaskor av Miraval Provence Rosé på Systembolaget. Bakom Miraval står Brad Pitt och familjen Perrin, som även står bakom kultegendomen Château de Beaucastel i Châteauneuf-du-Pape.

Dela på Twitter Dela på Facebook

 

– Brad Pitt och vinmakarfamiljen Perrin har gjort det igen. Från den unika vingården i Provence får vi här ett efterlängtat och ursprungstypisk rosé som tillskott till det nylanserade vinet Studio by Miraval. Det blir knappast bättre än så här – precis som att Champagne är det optimala mousserande vinet, så är Provence-rosé essensen av den franska rivieran, säger Wilhelm Schulz, på Enjoy Wine & Spirits.

Famille Perrin-Miraval Rose-9911101

Miraval Provence Rosé

Årgång: 2021 | Ursprung: Frankrike, Provence | Druva/Råvara: Cinsault 25 %, Grenache 25%, Syrah 25%, Rolle 25% | Alkoholhalt: 13 % | Storlek/förpackning: flaska 750 ml | Art. nr: 99111 | Pris: 185 kr | Lansering: 2022-05-20 | Volym: 15000 flaskor

Smak och doft
Mineraldriven doft med hallon och smultron följt av citrus och lite örter. Torr smak med stort mineraldriv och solmogna röda bär följt av citrusfrukt och örter. Lång eftersmak. Gott till havskräftor, ostron, räkor och som aperitif. Vinet är gott att dricka nu, vinner inte på lagring.

Vinifikation
Denna rosé är framställd enligt saignéemetoden, d.v.s. att de krossade syrahdruvorna får ligga med druvmusten några timmar för att dela med sig av frukt och färg. Övriga druvor cinsault, grenarche och rolle har pressats direkt efter skörd. 95 % av vinet har sedan vinifierats på rostfria ståltankar. 5 % har jäst på gamla ekfat med s.k. batonnage, omrörning av jästfällningen.

Om Famille Perrin
Familjen Perrins historia börjar med Château de Beaucastel i distriktet Châteauneuf-du-Pape, där de under flera generationer framställt några av världens främsta viner. De arbetar sedan 1974 efter biodynamiska principer och är en av få producenter som odlar samtliga av de 13 tillåtna druvorna i Châteauneuf-du-Pape. Druvorna till Miraval Provence Rosé hämtas från slottets främsta vingårdslotter Muriers, Longue och Romarin samt från utvalda terrasserade vingårdar på en höjd av 350 meter över havet i Provence. Vingårdarna odlas ekologiskt men är inte certifierade.

Den legendariska egendomen Miraval i Provence ägdes tidigare av jazzpianisten Jacques Loussier som lät bygga en studio i anslutning till vingården där storheter som Pink Floyd spelat in skivor.

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget