Öppna meny
22 oktober, 2015

Musella återigen prisad av Gambero Rosso

Vinproducenten Musella i Veneto får ytterligare en gång det högsta betyget från Italiens mest ansedda vinguide Gambero Rosso med sin Valpolicella Classico Superiore. Denna gång från årgången 2013. 

Dela på Twitter Dela på Facebook

Musella Valpolicella Classico Superiore har funnits på Systembolagets hyllor i snart 10 år och räknas idag till en av dom riktiga klassikerna från Veneto på Svenska marknaden.

”Att ett vin till det här låga priset får det högsta betyget två år i rad av Gambero Rosso är inget annat än sensationellt” säger Torbjörn Rolander, produktchef för Musella på Enjoy Wine & Spirits.
Gambero Rosso är och har varit den mest spridda Italienska vinguiden i världen i snart 30 år. Samtliga viner som presenteras i Gambero Rosso provas alltid blint av en expertpanel, vilket ger än större kredibilitet till betyget.
”Övergången till ekologiskt vin har påverkat kvaliteten positivt, från och med årgången 2012 har vinet fått en tydligare fatkaraktär vilket gjort vinet något fylligare” säger Maddalena Pasqua, ansvarig på Musella.
Musella leds av Maddalena Pasqua och Enrico Raber som förfogar över 40 hektar vingårdar. 2008 påbörjades arbetet mot att ställa om till ekologisk och biodynamisk odling. Från och med skörden 2014 så är Musella certifierade för både ekologisk odling enligt ECOCERT och biodynamisk odling enligt DEMETER. Tidigare har Musella erhållit tre glas från Gambero Rosso för sin Amarone Riserva.
Fakta om vinet:
Namn: Musella Valpolicella Classico Superiore 2013
Druvor: Corvina 80%, Rondinella 10% Barbera 10%
Artikelnummer: 2393
Pris på Systembolaget: 109kr
Hitta vinet här >>>

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget