Noble Vines 667 – gräver guld i USA

Den 1 juni lanserades Noble Vines 667 Pinot Noir på Systembolaget och blev därmed det enda Pinot Noir vinet i ordinarie sortiment under 100 lappen. Nu finns det ytterligare något att nämna som gör att denna Pinot Noir verkligen utmärker sig på hyllan. 2014 Noble Vines 667 Monterey Pinot Noir fick nyligen utmärkelsen GOLD – BEST IN SHOW i den internationella vintävling Mundus Vini.
Noble Vines 667 Pinot Noir är ett nyanserat och balanserat vin med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, örter, mörka körsbär, kryddor och choklad. Serveras med fördel vid 16-18°C till eleganta rätter av ljust kött. Numret på de olika vinerna har en särskild betydelse. Namnet kommer av att klonen/vinstocken heter 667,
Pris: 99 kr, Art. nr: 6611, Årgång: 2014
Noble Vines 667 Pinot Noir kommer från den spektakulära vingården San Bernabe Vineyard och Sta Lucia Highlands i Monterey, Kalifornien. San Bernabe är en av de mest ansedda gårdarna i området och innehar ett certifikat i sustainable farming så kallat hållbart jordbruk. Vingården har det ultimata läget i Monterey och erbjuder varma soliga dagar, svala nätter, bra dränering med en jordmån som består främst av sand.
Vinmakaren James Ewart har ett stort intresse i arbetet med miljö- och naturvård inom vinodling. Förutom att bedriva en miljömässigt hållbar vinodling arbetar han även med andra projekt som till exempel att istället för kemisk bekämpning av skadeinsekter och djur främja rovinsekter och rovfåglar som ugglor, falkar och hökar som äter upp skadedjuren. Han skapar även vad han kallar ”gröna korridorer” för vilda djur så att de kan bli en naturlig del av landskapet.

Mer läsning

Nyheter i augusti

Vi är halvvägs in i augusti redan och hösten står för dörren. I fredagens exklusiva lansering på Systembolaget presenterar vi två storslagna viner av årgång 2015 från Fratelli Cigliuti i Barbaresco, Italien….

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!