Öppna meny
22 mars, 2022

Nyhet för ciderälskare

Idag lanseras West Midlands Apple Cider i fasta sortimentet på Systembolaget. En efterlängtad nyhet för alla som älskar klassisk, torr, brittisk cider.

Dela på Twitter Dela på Facebook

 

West Midlands Apple Cider är en torr klassisk, hantverksmässig cider med ett modernt uttryck, där man använder ett 20-tal noga utvalda äppelsorter från Herefordshire som varsamt plockats och pressats. Äppelsorterna delas in i tre olika kategorier. De syrliga äppelsorterna bidrar med friskhet, de bittra med struktur och garvämnen och de söta bidrar med fruktighet och alkoholstyrka. Efter jäsning och filtrering blandar man de olika delarna till rätt proportioner för att uppnå önskad smakprofil. 

– Vi är stolta över att kunna erbjuda Sveriges alla ciderentusiaster en ny brittisk cider, i modern tappning. West Midlands Apple Cider har generöst fruktig smak och lägre sötma än många av de klassiskt sötare svenska varianterna och passar lika bra till mingel som till mat, säger Melker Ström, Head of Products på Enjoy Wine & Spirits.

West Midlands Apple Cider

West Midlands Apple Cider har landat i en fruktig smak med liten sötma och tydlig karaktär av gula äpplen, inslag av örter och citrus. Den serveras bäst vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött eller till det vitmögelostar.

Alkoholhalt: 4.5 % | Storlek: 330 ml | Art.nr: 1099515 | Pris: 16.90 kr + pant

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget