Öppna meny
22 mars, 2022

Nyhet från Brad Pitt och familjen Perrin

Studio by Miraval Rosé lanseras på Systembolaget 22 mars 2022. Den nya rosén från det legendariska vinhuset Miraval blir den röda tråden som länkar samman en plats, en legend, ett arv och framför allt en stark kärlek till konst.

Dela på Twitter Dela på Facebook

 

Vindarna från Medelhavet som sveper in över vinodlingarna i södra Provence har gett jorden en sälta och Studio by Miraval Rosé sin unika smak. Här finns exakt det man vill ha av ett ljust rosa rosévin – friskt och torrt med en bärig smak som backas upp av härliga mineraltoner.

Inspirationen till namnet Studio by Miraval kommer från inspelningsstudion som installerades på vinhuset 1977 av jazzmusikern Jacques Loussier. Studion finns kvar än idag, precis ovanför vinkällaren och har gästats av en lång rad internationella artister. Pink Floyd, AC/DC och Sade är några exempel på världsartister som besökt studion över åren. Många artister återvänder hit för att spela in mer musik, dels på grund av kvaliteten på ljudet – men också för att platsen är full av inspiration. En känsla som de nuvarande ägarna bestämt vill bevara.

Miraval Perrin Studio by Miraval

Studio by Miraval Rosé

Stor doft med hallon, mineraltoner, citrus och örter. Torr och fruktig smak av mogna röda bär och citrusfrukt. Lång mineraldriven eftersmak. Passar strålande till skaldjur, sallader, fiskrätter eller som aperitif.

Pris: 139 kr | Art nr: 56007 | Sortiment: Beställning

Brad Pitt är idag en av delägarna i Miraval. I partnerskap med Perrin-familjen på Château de Beaucastel, görs vinerna i deras regi. Den respekterade familjen Perrins historia börjar med Château de Beaucastel i södra Rhônedalen där de under flera generationer framställt några av världens främsta viner. De är en av ett av fåtal producenter som odlar samtliga av de 13 druvorna som är tillåtna i Châteauneuf-du-Pape. Studio by Miraval är gjort på druvorna cinsault, grenache, rolle, och tibouren – hämtade från vingårdar på franska rivieran.

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget