Öppna meny
,
2 april, 2019

Nyheter på Systembolaget i april

På fredag är det dags igen för små partier på Systembolagets utvalda butiker. Missa inte Jurtschitsch Ried Heiligenstein Alte Reben Riesling EKO 2017 från Kamptal i Österrike. Skynda, endast 120 flaskor.

Dela på Twitter Dela på Facebook

Små Partier – släpps 26 april

Jurtschitsch_Ri_heiligenstein_ar_2017

Jurtschitsch Ried Heiligenstein Alte Reben Riesling EKO 2017
Österrike, Niederösterreich, Kamptal
Artnr: 90058 | TSE 120 fl | 399 kr
Riesling 100 %, Alk. 12,5 %

Becker family Pinot Noir

Becker Family Pinot Noir 2015
Tyskland, Pfalz
Artnr: 95348 | TSE 6000 fl | 85 kr (Halvflaska 375 ml)

Vinet har inslag av vildhallon, körsbär och kryddor. Eftersmaken är lång och frisk med inslag av vildhallon, te, mineral och moreller. Vinet skördas för hand från 10 – 40 år gamla rankor.
Druvorna avstjälkas till 100% för att sedan pressas lätt. Musten och druvskalen läggs i stora öppna träkar där jäsning med naturlig jäst sker. Efter jäsning dras vinet om till använda franska ekfat om 300 liter där det får vila i 12 månader innan klarning och buteljering. Vinet är inte filtrerat.
Gott att dricka nu.

Passar till: Smakrika rätter på fisk, gås, lamm, anka, vildfågel.

Sagt i pressen:
”Halvböj med helcharm. Smygande mognad, läskande syror, friska örter och läckra toner av ceder och rödmustig frukt” – Sofia Ander, Dinvinguide.se

Lanseringar i beställningssortimentet – Släpps den 24 april

 

Sparkle & Co

 

Sparkle & Co. Cuvée Rosé EKO
Artnr: 77197 | NV | 79 kr
Mousserande, Rose och halvtorrt
Frisk, halvtorr smak med inslag av jordgubbar, vinbär, smultron och citrus. Lång läskande eftersmak.
Socker: 35 gram/liter
Vinet genomgår en andra jäsning i trycktank. Så kallad charmatmetod.
Bör drickas inom ett år från inköp.
Gott som berså- och balkongvin, picknick, desserter på jordgubbar.
Vinet är veganvänligt.

Små Partier – släpps 5 april

De martino Alto de Piedras

De Martino Alto de Piedras Carmenère 2015
Chile, Valle Central, Maipo
Artnr: 90063 | 269 kr | Carmenère 100 % | Alk. 13 % | TSE 600 fl

Komplex och elegant doft med fin röd frukt och bärighet tillsammans med färska örter. Smaken är fruktig, balanserad och komplex med fin struktur. Toner av både mörka och röda bär, kaffe, kryddor och örter tillsammans med välintegrerad fatkaraktär. Druvorna skördas för hand från De Martinos vingårdar i Maipo. En strikt selektering sker redan i vingården och endast de bästa druvorna används. Jäsning sker i rostfria ståltankar och lagring sker på foudres av varierande storlek i 2 år. Kan lagras ytterligare 8-10 år.

Passar till:  Smakrika kötträtter, grytor och långkok.

Sagt i pressen:
” Läcker fruktbomb med läskande och lockande syror. Här bjuds vi på hallon, tranbär, lingon, granatäpple och puffar av nymald vit- och rosépeppar. Kul! ”
Sofia Ander, Din Vinguide

Friedrich Becker Family Pinot Noir

Becker Family Pinot Noir 2015
Tyskland, Pfalz
Artnr: 99360 | Pris: 149 kr  | Pinot Noir 100 % | Alk. 13,5 % | TSE 8000 fl

Vinet har inslag av vildhallon, körsbär och kryddor. Eftersmaken är lång och frisk med inslag av vildhallon, te, mineral och moreller. Vinet skördas för hand från 10 – 40 år gamla rankor. Druvorna avstjälkas till 100% för att sedan pressas lätt. Musten och druvskalen läggs i stora öppna träkar där jäsning med naturlig jäst sker. Efter jäsning dras vinet om till använda franska ekfat om 300 liter där det får vila i 12 månader innan klarning och buteljering. Vinet är inte filtrerat.

Gott att dricka nu, men kan sparas ytterligare 10 år utan att det försämras.

Passar till: Smakrika rätter på fisk, gås, lamm, anka, vildfågel.

Sagt i pressen:
”Pinot med ursprung Pfalz och tysk intensitet i form av körsbär, röda vinbär, lingon, granatäpple och ihållande mineraler. Grymt till vårpippin.”
Sofia Ander, Din Vinguide

Radikon Slatnik

Radikon Slatnik 2016
Italien, Friuli-Venezia-Giulia

279 kr | Nr 99487  | Chardonnay & Tokai Fruilano
Alk. 13,5 % | TSE 360 fl

Stor doft med inslag av torkade aprikoser, röda äpplen, citus, nypon och mandlar. Smaken är fyllig och domineras av torkade aprikoser, mandelmassa, pomerans och örter. Mycket lång mineralrik eftersmak med en liten strävhet i avlsutet. Manuell skörd. Efter avstjälkning och lättare pressning läggs musten tillsammans med druvskalen i stora acaciefat där jäsningen påbörjas spontant. Efter 14 dagar dras musten om och läggs på gamla Slavonska ekbottis om 2500 – 3500 liter. Här får vinet vila i 18 månader innan buteljering. Efter buteljering ligger vinet ytterligare två månader innan försäljning. Ingen klarning, ingen filtrering, inget tillsatt svavel. Helt naturligt.

Gott att dricka nu, kan sparas ytterligare 20 år utan att förlora i kvalitet. Vinet görs utan några som helst tillsatser och klassas som naturvin.

Passar till: Vilda och tama fåglar, din favoritost, lufttorkat kött från gris och nöt.

Sagt i pressen:
”Nyfiken orange? Här är ditt vin med stor personlighet, lite funk, bett, struktur och drag av apelsin, pomerans och mandlar.” Sofia Ander, Din Vinguide

Radikon_Oslavje

Radikon Oslavje 2012
Italien, Friuli-Venezia-Giulia

Pris: 279 kr | Nr 99094 | 40% Chardonnay, 30% Pinot Grigio, 30% Sauvignon Blanc | Alk. 13 % | TSE 240 fl
Radikons vita viner är alla gjorda på samma sätt: Den organiskt odlade, låga avkastningen, handskördad frukt avstjälkas och krossas försiktigt med en pneumatisk press. Druvorna placeras i gamla slavonska ekfat, de 3 druvorna sjäser tillsammans med naturlig jäst. Den maceraras med skalet i ca 3 månader – det tar lång tid att nå maximal torrhet – utan att använda temperaturkontroll eller svavel. Vinet dras om (rackas två gånger om året) och ligger på sin jäst i stora slavonska ekfat (25-35 hektoliter) i 3-4 år. Vinet buteljeras sedan utan svavel och utan filtrering. Flaskorna får sen vila i flera år innan de släpps till försäljning.

Gott att dricka nu, kan sparas ytterligare 20 år utan att förlora i kvalitet. Vinet görs utan några som helst tillsatser och klassas som naturvin.

Passar till: Vilda och tama fåglar, din favoritost, lufttorkat kött från gris och nöt.

 

 

 

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget