Öppna meny
30 november, 2021

Nytt italiensk mousserande vin på Systembolaget

Vinhuset Revì grundades 1982 av Paolo Malfer och är beläget i hjärtat av det vackra alpdistriktet Trentino, i nordöstra Italien. Revi är specialiserade på mousserande viner enligt traditionell metod, densamma som champagnemetoden.

Dela på Twitter Dela på Facebook

 

Vinhuset producerar enbart mousserande viner med ursprungsbeteckningen Trento DOC från Chardonnay och Pinot Noir-druvor. Strävan att hålla högsta kvalitet och med extra lång lagring på jästfällningen är husets signum.

Vinifikation
De skördade druvorna avstjälkas och pressas, därefter vilar den nerkylda juicen i 48 timmar innan jäsning påbörjas i ståltankar. En sekundär jäsning sker i flaskan. Revi Brut 2015 är från en enskild årgång och har legat sex år på sin jästfällning innan degorgering, vilket är betydligt längre än minimitiden för ett mousserande årgångsvin.

Revi Brut Millesimato

Intensiv och utvecklad smak av röda äpplen, mandarin, bakat bröd, kex, och nötter. Elegant, fräsch och krämig finish. Passar till fiskskrätter såsom lax med grillade grönsaker och som aperitif.

Lagring
Gott att dricka nu, kan lagras 5 år från skörd.

Om Producenten:
Azienda Vinicola del Revì grundades 1982 av Paolo Malfer. Vinhuset producerar bara mousserande viner gjorda enligt traditionell metod med ursprungsbeteckningen Trento DOC.

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget