Öppna meny
8 januari, 2016

Perrin Les Sinards Châteauneuf du Pape

Les Sinards Châteauneuf du Pape från anrika Château de Beaucastel är en klassisk Châteauneuf du Pape från södra Frankrike med mängder av mörk frukt och koncentration. Ett vin som är fantastiskt gott redan nu och som kommer att fortsätta utvecklas de närmsta åren. Vinet passar utmärkt till allt ifrån en fet entrecote till eleganta rätter på viltkött och klassiska grytor med svamp och rotsaker.
Druvorna till vinet Les Sinards kommer från de yngre vinrankorna på Château Beaucastel samt från en liten vingård uppe vid ruinen av Påvens gamla slott mitt i byn Châteauneuf du Pape. Där är den kalkrika jordmånen, bestående av sand och lera, täckt med de typiska, knytnävsstora, runda stenarna ”galets”. Dessa stenar fungerar som ett element och drar under dagen åt sig värme från solen som de under natten fortsätter att förse vinrankorna med. Det är detta som gör vinerna från Chateauneuf du Pape så speciella.
Efter skörd och noggrann selektering vinifieras grenache, syrah och mourvedre druvorna på stora ekfat respektive cementtankar beroende på druvsorternas olika egenskaper. Därefter görs blandningen av vinet och lagras sedan ytterligare 12 månader på stora, franska ekfat innan det slutligen buteljeras.
Vinet har en inbjudande och på samma gång kraftfull doft, fylld med körsbär och mörka bär, timjan, fikon och tobak. I smaken är det elegant och fylligt med björnbär, plommon, kryddor och tobak, allt uppburet av en välbalanserad fruktsyra och saliverande tanniner.
Les Sinards Châteauneuf-du-Pape 2011 har bland annat belönats med:
93 poäng i Livets Goda
91 poäng av Robert Parker
Artikelnummer: 75207
Pris: 299 kr
HITTA LES SINARDS CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE 2011 HÄR

Dela på Twitter Dela på Facebook

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget