fbpx
Öppna meny
4 juli, 2017

Guldkorn i Kalifornien

Planerar du en resa till Kalifornien, USA? Vi ger dig några härliga restips – guldkorn i Kalifornien!

Dela på Twitter Dela på Facebook

Vingårdar i Kalifornien

Nära San Francisco, ligger Napa och Sonoma – två orter som varje vinälskare måste besöka. I Napa Valley finns över 250 vingårdar och det flesta ligger utefter Highway 29. Silverado Trail är en annan väg dit som dessutom är både vackrare och mindre trafikerad. Här ligger många fina vingårdar där man även kan stanna över natten.
Tips! Lodi är inte bara en av de äldsta vinregionerna i Kalifornien, det är också en plats där några av de mest moderna vinmakarmetoderna utövas. Gör ett besök i Lodi och på familjeägda Delicato Family Vineyards
delicato.com

Death Valley

På gränsen mellan Kalifornien och Nevada ligger USA:s största nationalpark Death Valley som är en av världens varmaste platser med ett unikt landskap. På sommaren ligger temperaturen på nära 50°C dagligen och på vintern runt 20°C. Death Valley är en trevlig dagstur och glöm inte vattenflaskan.
nps.gov/deathvalley

Staples Center

Flaggskeppet för sport, musik och underhållning i Los Angeles. Upplev världsklassbasket med LA Lakers och LA Clippers i NBA samt LA Sparks i WNBA, hockeyns storstjärnor i LA Kings i NHL, eller någon av de otaliga världsstjärnor som står på scen här. På konsertschemat just nu står bland annat Shawn Mendes, Katy Perry och Guns N Roses.
staplescenter.com

In-N-Out-Burger

Gillar du burgare? Då får du inte missa In-N-Out-Burger, som bland annat ligger vid Fisherman’s Warf, Pier 39, i norra San Fransisco. Menyn består av hamburgare, cheeseburgare samt den karaktäristiska ”Double/Double” (dubbelt kött, dubbel ost), förutom klassiska tillbehör som pommes och milkshake.
Tips! På In-N-Out’s hemsida finns en hemlig meny som även kan beställas på varje In-N-Out.
in-n-out.com

Jonas Crambys burgare från USA – gnarlyhead.se!

Farmers Market

40 000 besökare i veckan kan inte ha fel – detta är en fantastisk upplevelse! Varje tisdag, torsdag och lördag samlas lokala odlare, jordbrukare och ranchägare till ”Farmers Market”, mellan Pier 3 och Pier 14. Här hittar du lokalt producerade, ofta ekologiskt certifierade, agrönsaker, frukter, kött, ägg, blommor med mera.
Håll utkik! Bland besökarna på marknaden kan du se några av San Fransiscos mest kända kockar.
ferrybuildingmarketplace.com/farmers-market

Yosemite Nationalpark

Yosemite nationalpark är en storslagen plats som får dig att spruta ur dig superlativ. Det första som möter dig efter den drygt fyra timmar långa resan från San Francisco är El Capitan, en lodrät bergsvägg som sträcker sig 914 meter rätt upp mot skyn och är en av de mest populära bergsväggarna för klättring i USA. De flesta tar sig in till Yosemite Valley där det största utbudet av boende och restauranger finns. Detta världsarv är känt för sina granitklippor, vattenfall och mammutträd.
yosemite.com

Carmel Beach

Oavsett om du gillar att sola och bada, surfa eller kramas i solnedgången är Carmel Beach i Carmel-by-the-sea, 2,5 timmes bilresa söder om San Fransisco, att rekommendera. Den lilla staden är enligt den officiella hemsidan rankad som ”One of America’s Top Beach Towns.”
carmelcalifornia.com/carmel-beach

Long Meadow Ranch

Anrika Long Meadow Ranch är väl värd ett besök om du roadtrippar i Kalifornien. Förutom att strosa runt bland de ekologiska odlingarna med olivträd och vindruvor eller hälsa på ranchens kor, höns och hästar, kan du avnjuta ”American farmhouse cuisine” på den fantastiska restaurangen Farmstead.
longmeadowranch.com  

Flyg över Napa Valley

Varför inte uppleva ett av USA:s mest kända vindistrikt från ovan? Ett flertal aktörer erbjuder möjlighet att flyga luftballong över Napa Valleys vingårdar och sköna natur.
napavalley.com

Följ oss i sociala medier

Ett glatt gäng från Wine & Friends var nyligen på inspirations- och kunskapsresa i Kalifornien. Bilder och filmer hittar du i våra sociala medier. Följ oss!

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget