fbpx
Öppna meny
1 september, 2021

Succévinet Porta 6 får ett syskon

Efter hög efterfrågan på det vita succévinet Porta 6 Branco, kommer nu det efterlängtade röda vinet Porta 6 Tejo – med samma snygga etikett och givetvis på klimatsmart PET-flaska. Vinet tar plats i fasta sortimentet på Systembolaget från och med 1 september 2021.

Dela på Twitter Dela på Facebook

 

MÅNGA SOLTIMMAR GER GENERÖS FRUKTIGHET
Porta 6 Tejo är gjort på 50 % Syrah, 30 % Tinta Roriz och 20 % Castelão. Vinet kommer från regionen Tejo som ligger öster om Lissabon, inåt landet. Genom området flyter Tejo floden som i en denna varma region ger en välbehövlig nedkylande effekt, balans och syra till vinerna samtidigt som de får en generös fruktighet av de många soltimmarna. Regionen hette tidigare Ribatejo men bytte 2009 namn till Tejo. Namnbytet är kopplat till en ny tid för regionen, där man gått från bulkvinsproduktion till kvalitetsviner.

Vidigal Porta6 Tejo 2022

Porta 6 Tejo

Kryddig doft med inslag av rosmarin, lakrits och mörka bär. I smaken generöst fruktig, inslag av blåbär, björnbär, örter och med en kryddig avslutning. Passar till mustiga grytor, svampanrättningar och chark.

KONSTNÄR BAKOM ETIKETTEN
Etiketten till Porta 6 är en målning av Hauke Vagt; en excentrisk konstnär som spenderade sina somrar bland turisterna i Lissabon. När vinproducenten Vidigal fann hans målning från en av Lissabons trånga, branta gator med den välkända gula spårvagnen ville de använda den till sin vinetikett för Porta 6. I dag är den Vidigals mest kända och viktigaste vinetikett.

Vinlandet Portugal är kanske mest känt för starkvinet portvin men de är fenomenala på att använda sina över 300 lokala och inhemska druvor för att göra unika och spännande viner som sticker ut smakmässigt. Gäst i studion är artisten Hanna Hedlund som blir så pass inspirerad att en vinresa till Portugal hamnar på hennes Bucket List.

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget