Öppna meny
15 september, 2020

Varje droppe räknas – Tillsammans gör vi skillnad

Idag släpper vi rapporten för Dryckesbranschens Klimatintiativ 2019.

Dela på Twitter Dela på Facebook

Som deltagare i Dryckesbranschens Klimatinitiativ synliggör vi vårt klimatarbete i den rapport som DKI släpper årligen sedan 2018. Tillsammans har representanter från alla delar av dryckesbranschen utvecklat ett rapporteringsverktyg som gör det enklare för alla att medverka.

Deltagare i DKI har under våren 2020 rapporterat in data för verksamhetsåret 2019. Utifrån inrapporterade data har sedan klimatpåverkan för varje företag beräknats i verktyget. För att säkerställa kvaliteten i den data som har rapporterats in har den granskats av klimatkonsultföretaget 2050.

Ladda ner rapporten som pdf här: Dryckesbranschens Klimatintiativ rapport 2019

Alla som deltar rapporterar sitt koldioxidavtryck en gång om året, enligt Green House Gas Protocol.

– Tillsammans har vi utvecklat ett rapporteringsverktyg för att passa vår bransch. Det är ett gemensamt verktyg för att kunna mäta, följa upp och målsätta sin klimatpåverkan.

– Deltagarna har både gemensamma och egna mål.

– Vi vill vara helt transparenta med vår resa mot klimatneutralitet.

– Vi är både stora och små och ofta konkurrenter. I den här frågan är vi främst kollegor och samarbetspartners.

– Tillsammans tar vi ansvar för klimatet.

Det är mer bråttom än någonsin att göra vad vi kan för att bidra till en hållbar framtid för kommande generationer. Det handlar bland annat om utveckling av förpackningar, samarbete med odlare, effektivare transporter och förnyelsebar energi i produktionsanläggningar. - Lisa Gunnarsson, Hållbarhetschef Enjoy Wine & Spirits

Nu har vi precis släppt vår rapport över dryckesbranschens klimatpåverkan. Här kan du bland annat läsa hur långt du kommer i en bensindriven bil på samma mängd koldioxidutsläpp som 1 liter alkoholhaltig dryck genererar. Fler fakta, och hur vi arbetar mot vårt mål att bli klimatneutrala 2045, hittar du i vår rapport Dryckesbranschens Klimatpåverkan.

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget