fbpx
Öppna meny
8 juni, 2016

Vattenskolan med San Pellegrino

San Pellegrino är känd för sina små pärlande bubblor. Tillsammans med vattnets mineraler och den naturligt tillsatta kolsyran blir resultatet ett lätt, delikat bubblande vatten som sägs vara mineralvattnets motsvarighet till champagne.

Dela på Twitter Dela på Facebook

Mitt i de italienska alperna norr om Milano ligger den underjordiska källan i byn San Pellegrino där företaget grundades 1899. Redan två år senare öppnade man det kända San Pellegrino badfaciliteter. Tack vare detta började staden San Pellegrino, Terme och dess spa blomstra som en semesterort som lockade Europas aristokrati att njuter av det trivsamma vädret, behandlingar och societetsliv. 1908 har San Pellegrino upptäckts även utanför Europas största städer och började nu distribueras ut till Cairo, Calcutta, Shanghai och Sydney.

Man började strax därefter förmedla varumärkets två kärnvärden till konsumenten – ett grundläggande för kroppens välbefinnande och ett premiumvarumärke perfekt för fina middagar.

Hoppar vi fram till 2010 så säljs det ca.1 billion flaskor San Pellegrino mineralvatten per år och man besöker idag området både för mineralvattnet som dess vackra historiska marmorbyggnader – monument över brunnsdrickandets storhetstid.

Ett naturligt mineralvatten från Alpernas underjord

 

San Pellegrinos källa ligger hela 450 meter under markyta. Vattnet rinner från snön och regnet från de höga Dolomiterna (1200-1300 meter ASL) och tar ca 30 år att komma fram till foten av bergen (350 meter ASL), en resa inne i jorden som mineraliserar vattnet genom kontakt med underjordiska stenar.

I processen, blir det naturligt berikad med mineralsalter, kalcium och magnesium. Och med den speciella tillsatsen av koldioxid, förvärvar San Pellegrino vatten dess bubblor och signatur ”Perlage”. För att hålla den utmärkta kvalitén övervakas San Pellegrinos källor genom geologiska och hydrologiska studier som analyserar varje fas av vattnets resa.

 

Precis som vin, har naturliga mineralvatten sin egen ”terroir” ett franskt ord som betyder varje plats på jorden har sin egen signatursmak.

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget