Castillo Manzano®

Visa på systembolaget.se

Klicka på knappen för att visa produktens sida på Systembolaget.se.

Årgång
2018
Pris (inkl. moms)
199 kr
Volym
3000 ml
Alkoholhalt
12.5%
Artikelnr. 3713
Producent Enjoy Wine & Spirits AB
Ursprung Spanien, La Mancha
Typ Vin, Rött vin, Fruktigt och smakrikt
Druvor Tempranillo 100%, Shiraz %, Petit verdot %
Karaktär Mycket, fruktig smak med inslag av fat, mörka bär, plommon, vanilj och choklad. Serveras vid cirka 18°C till smakrika, gärna grillade rätter av lamm- eller nötkött
Sockerhalt 5 gram/liter
Vinifikation VdlT Castilla ligger sydost om Madrid, och omfattar alla distrikt i Castilla la Mancha. 'Vino de la Tierra' (VdlT) är den spanska beteckningen för bordsviner med rätt att ange geografiskt ursprung.
Förslutning Tappkran Knapp
Lagring Gott att dricka nu, vinner inte på lagring i mer än ett år från inköpsdatum.
Gott till Grillat i alla dess former. Picknick och buffémat, Fredagsmys
Övrigt Tempranillo kommer ursprungligen från Spanien, antagligen från Rioja. Namnet härrör från det spanska ordet temprano, (tidig) och hänvisar till dess tidiga mognad. Det har under en lång tid spekulerats om syrahdruvans ursprung, och populära teorier har pekat ut staden Shiraz i dagens Iran som dess hemvist. En annan teori är att druvan är från Mellanöstern, och att druvan via den sicilianska staden Syracusa tog sig till Frankrike, därav namnet. DNA-forskning har dock omkullkastat dessa teorier, och anger norra Rhônedalen som dess ursprung. Petit verdot är en sent mognande blå druvsort, som ursprungligen kommer från Bordeaux. Den utdragna mognadsperioden är en viktig anledning till att odlare utanför Europa på senare år börjat odla druvan, då det varmare klimatet gör att den kan nå optimal mognad varje år.
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Passar till
Produktblad
PDF

Castillo Manzano®

Visa dina senast visade drycker Dölj dina senast visade drycker

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

Produktblad

Castillo Manzano®

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!