Öppna meny
  • Ekologisk
  • Vegansk
Castillo Manzano Eco
Beställningssortiment

Castillo Manzano®

Typ Ursprung Volym Alkoholhalt
Fruktigt och smakrikt, Rött vin 3000 ml 12.5%
Castillo Manzano® 199kr
Beställ på Systembolaget

Smakbeskrivning

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra

Smakbeskrivning

Karaktär

Mycket, fruktig smak med inslag av mörka bär, körsbär och choklad. Serveras vid cirka 18°C till smakrika, gärna grillade rätter av lamm- eller nötkött

Gott till

Grillat i alla dess former. Picknick och buffémat, Fredagsmys

Passar till

Fredagsmys
Grill
Nöt
Streetfood
Vegetariskt

Fakta

Förslutning

Tappkran Knapp

Årgång

2022

Sockerhalt

0.5 gram/100ml

Druvor

Tempranillo 70%, Shiraz 20%, Petit verdot 10%

Lagring

Gott att dricka nu, vinner inte på lagring i mer än ett år från inköpsdatum.

Artikelnummer

371308

Producent

Castillo Manzano

Ett fylligt och smakrikt rött allroundvin som passar till det mesta.

Vinet är gjort på en unik druvblandning av Tempranillo, Shiraz och Petit Verdot. Över 100 viner provades av Systembolagets provningspanel inför att vinet lanserades. Det vin som kom ut som etta i provningen var Castillo Manzano, vilket är ett tydligt kvitto på vinets kvalitet. Vinet är ett samarbete mellan ett av de ledande kooperativen i regionen och Enjoy Wine & Spirits.

 

”Ett målmedvetet arbete med att hitta de bästa druvorna till ett fördelaktigt pris utan att för den skull ge avkall på kvaliteten, har gjort det möjligt för oss att sänka priset från 179 kr till 165 kr. Vi strävar alltid efter att erbjuda marknaden sensationella dryckesupplevelser och Castillo Manzano är ett bra exempel på detta. Ett ekologiskt odlat rött vin av hög kvalitet till marknadens lägsta pris”, säger Torbjörn Rolander, produktchef på Enjoy Wine & Spirits AB.

 

Regionen La Mancha ligger på en högplatå där odlingarna ligger på en höjd på mellan 500 – 1000 meter över havet. Hög höjd och varmt klimat innebär stora temperaturskillnader mellan dag och natt vilket gör att vinerna som produceras här blir både fylliga och friska på samma gång. Vi gillar att kalla det för livliga viner med lång eftersmak och energi. Klimatet är också gynnsamt för ekologisk odling. Idag står regionen för den största andelen ekologisk vinframställning i världen. Regionen tillhör också en av världens största och täcker drygt 190 000 hektar varifrån man årligen producerar makalösa ca 2 miljarder liter vin, vilket är ungefär halva Spaniens totala vinproduktion. Det är med andra ord inte helt lätt att hitta de bästa odlarna i en region stor som en femtedel av Sveriges yta. På senare år har vinerna La Mancha lyft sin kvalitet avsevärt. Få andra vindistrikt i världen kan idag uppvisa samma prisvärdhet som just här.

Castillo Manzano® 199kr
Beställ på Systembolaget
Produktblad

Castillo Manzano®

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget