Öppna meny
4 april, 2018

10 saker du kan göra med vin

Så slösar du inte ditt överblivna vin.

Alla vet att man kan dricka vin – men har du tänkt på att man också kan bada i det? Här är våra bästa tips för när du öppnat en vinflaska och får slattar över.

Dela på Twitter Dela på Facebook

 

1. Förslut flaskan med korken och ställ in i kylen. Ditt överblivna vin håller runt en vecka.

2. Gör vinäger. Låt ditt överblivna vin stå på en ljummen plats under några veckor och det förvandlas till vinäger. Lufta en halvtimme om dagen.

3. Frys ner i iskuber. Perfekt att ta fram till såser och grytor eller som smakförhöjare i risotto eller köttfärssås. Använd med fördel isbitspåsar. Plasten förhindrar ytterligare oxidation, då vinet inte fryser helt på grund av alkoholen.

4. Googla ”Pain au vin”, införskaffa ingredienser och känn dig som en bagare från Alsace.

5. Blanda andra drycker. Gör egen glögg eller varför inte den spanska klassikern sangria.

6. Ta bort fettfläckar. Klassiskt husmorstrick. Blanda vitt vin och bikarbonat, behandla det drabbade området, låt dra några minuter, tvätta bort.

7. Ta bort rödvinsfläckar. Vitt vin gör susen på rödvinsfläcken. Häll lite vitt vin på fläcken, låt dra 10-15 minuter, skölj med ljummet vatten.

8. Rött vin innehåller resveratrol, ett ämne som fungerar fuktighetsgivande på huden. Häll ett par glas rött i badet och låt den exfolierande vinsyran göra jobbet.

9. Gör susen i komposten. Ett par droppar vin i komposten hjälper till att aktivera de goda bakterierna och bidrar till att sätta fart på förmultningen.

10. Sprid grannsämja! Knacka på hos grannen och bjud på ett glas. Få saker gör grannar lika glada som ett glas gott vin.

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget