Öppna meny
10 januari, 2018

Alkohol & träning – med Anders Szalkai

Anders Szalkai är långdistanslöpare och träningsguru med bland annat seger i Stockholm Marathon på meritlistan. Hur tänker han kring alkohol och träning? Låt oss ta reda på det!

Dela på Twitter Dela på Facebook

Så hittar Anders Szalkai balansen mellan alkohol och träning

Hur hittar du balans mellan alkohol och träning?
Jag dricker numera sällan mer alkohol än att jag kan träna som vanligt dagen efter. Jag tror inte att ett glas vin till maten har någon som helst negativ inverkan på träningen, utan är något du kan unna dig om du tränar.
Vilka är dina bästa råd till de som vill börja träna?
Att inte gå ut för hårt i starten. Kontinuitet är mycket viktigare än att de enskilda passen ska vara hårda och tuffa. Gör en enkel plan och se till att hitta tiden till din träning, för tiden finns. Skapa en variation i träningen som ger motivation. Sätt upp små mål, och gärna någon belöning när du när ditt mål. Målet behöver inte vara tider och resultat utan kan snarare handla om att du får in ett visst antal pass. Sista rådet är också att när du börjar träna något måste du ge det en chans även om det inte är så kul och kommer av sig själv i början. Ge inte upp, utan kom över tröskeln. Det finns säkert någon träningsform som triggar!
Vad har du för träningsutmaning 2018?
Jag har opererat hälsenan, så nu är målet att kunna springa Paris Marathon som ett bra långpass. I juni avgörs Stockholm Marathon på en helt ny bansträckning som jag varit med och tagit fram. Den banan vill jag givetvis testa och då hoppas jag kunna göra bättre tider än vad jag gjort de senaste fem åren. Under 2018 vill jag även utforska något nytt för mig inom löpningen och det blir troligen något bergstrail lopp i Europa.

Vem där?

Sist ut i vår miniserie om alkohol och träning är vinskribenten Alf Tumble. I väntan på sista delen, missa inte våra intervjuer med Petter, Petra Månström och Charlotte Karlsson.

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget