Öppna meny
4 januari, 2018

Alkohol & träning – med Petra Månström

Petra Månström är löpcoachen och författaren som även driver populära Maratonpodden, där du kan höra inspirerande inslag om mat och vin med vår vd Thomas Holstein och Måns Falk från Accademia Di Luca. Hur tänker Petra kring alkohol och träning? Vår miniserie som startade igår med artisten Petter fortsätter.

Dela på Twitter Dela på Facebook

Så hittar Petra Månström balansen mellan alkohol och träning

Hur hittar du balans mellan alkohol och träning?
Jag har faktiskt aldrig betraktat alkohol som något man häller i sig för att bli full, jag har alltid varit noga med att det jag dricker ska hålla hög kvalitet, smaka gott och passa in i mitt övriga liv. Och eftersom jag har tränat på något sätt i stort sett hela mitt liv har mängderna varit anpassade till det jag ska göra de kommande dagarna. Att ta ett eller två glas vin till maten då och då är livskvalitet för mig, jag skulle aldrig tvinga mig själv att avstå alkohol för att eventuellt bli fem-tio minuter snabbare på maran, till exempel. Träningen har för mig ett må bra-fokus, inte prestationsfokus.
 Vilka är dina bästa råd till de som vill börja träna?
Sluta jämföra dig med andra. Det kommer alltid finnas någon i din närhet som springer snabbare, lyfter tyngre eller hoppar högre. Sätt istället mål för dig själv som handlar om att uppnå ett visst känslotillstånd i din träning. För mig som löpare handlar det om att sträva efter en känsla av flyt och harmoni. Vilken träningsform som passar dig bestämmer du själv, strunta i trender och gå på magkänslan.
Vad har du för träningsutmaning 2018?
Att få till det där passet där allt stämmer, där jag liksom svävar fram ovanför marken och allt stämmer. Dessutom håller jag på med min andra bok (om löpning) – en rejäl mental träningsutmaning!

Vem där?

Nästa vecka tar vi bland annat pulsen på elitlöparen och hälsoinspiratören Charlotte Karlsson.

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget