Öppna meny
3 januari, 2018

Alkohol & träning – med Petter

Nyårslöften hit och träningshets dit. Att rörelse, träning och regelbunden motion gör oss starkare och hälsosammare, och med största sannolikhet ger oss ett längre liv är de flesta experter överens om. Samtidigt vill vi inte göra avkall på livets goda i form av mat och vin. Vi har frågat fem träningsprofiler hur de hittar balans i livet och om deras bästa träningstips för att skapa goda vanor som håller länge. Först ut är artisten, sommelieren, föreläsaren, krögaren med mera Petter Alexis Askergren.

Dela på Twitter Dela på Facebook

Så hittar Petter balansen mellan alkohol och träning

Hur hittar du balans mellan alkohol och träning?
Jag har ju turnerat i snart 20 år och är ständigt exponerad för alkohol men jag tror att min respekt för min kropp och hälsa är så pass stor att jag fann balansen tidigt. När jag senare kom in i vinvärlden blev jag mer fokuserad på vinets ursprung, vilket leder allt mitt drickande till rent intresse och passion. Då blir det lättare att kombinera med allt annat i livet.
På exakt samma sätt resonerar jag kring träning. Jag hittar nya discipliner och lopp hela tiden och tränar för att klara dem. Jag kan se passion och härligheter i att springa ett lopp och sen sätta sig med någon vän och dricka två glas bättre Barolo. För mig handlar det om att ha ”kul på vägen”, må bra, äta gott, röra på mig och stimulera alla   mina sinnen. Jag tror mer på en mellanväg än polariserande. Vin är gott, mat är gott, träning är härligt och kul, njut av det!
Vilka är dina bästa råd till de som vill börja träna?
Släpp elittänket! Testa dig fram, skit i andra, du ska bara se till att förbättra dig och må bra av det. Träna ihop, följ program, gå ihop på gym eller hoppa in i olika gruppass. Om du vill springa, spring nya rundor varje dag. Allt för att du ska känna dig peppad och inspirerad.
Vad har du för träningsutmaning 2018?
Ö till Ö för femte gången, men den här gången med min fru. 75 km (varav 1 mil är simning) mellan Sandhamn och Utö.

Vem där?

Nästa träningsprofil ut i vår miniserie om balansen mellan alkohol och träning är löpcoachen, författaren och poddaren Petra Månström.

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget