Baron de Ley bygger världens största fathall

Mer plats för Sveriges mest sålda Rioja

Baron de Ley är Sveriges mest sålda Rioja och Baron de Ley Reserva är en riktig trotjänare som funnits på Systembolaget sedan 1994. Den höga efterfrågan och den stora populariteten har dock gjort att vineriet växt ur sin gamla kostym.

Världens största fathall

Just nu är Baron de Ley mitt i en expansiv fas och bygger nya förvaringsmöjligheter för både fat och flaskor. För är det något man inte kan tulla på när det gäller Rioja, så är det just lagringen. Som ett exempel får deras nya fathall plats för 40 000 stycken 225-liters fat, vilket gör den till en av de största fathallarna i världen.
Vår produktchef Magnus fick en ”sneak peek” i den nya fathallen och är mäkta imponerad. Titta på klippet och se om du också imponeras!

Baron de Ley Reserva 2013
Nr: 2525
13,5%, 750 ml, 119 kr
Tempranillo 90%, Garnacha 10%
Fruktig och modern doft med ung fräsch frukt, körsbär, röda äpplen, fat och vanilj. Frisk, fruktig smak med ung, r
 
öd frukt tillsammans med en balanserad tanninstruktur och toner av mörka bär, tobak, fat och kaffe. Lång eftersmak.
Finns även på Magnum.

 

Mer läsning

Det mångsidiga vinlandet Portugal

Portugal har en nästan lika lång tradition av vinframställning som grannlandet Spanien, de äldsta spåren daterar till 500-talet före Kristus. Och i dag ligger Portugal på tolfte plats över de länder som…

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!