Det nya Spanien på box

Vinet Castillo Manzano från regionen La Mancha i Spanien är en blandning av Tempranillo, Shiraz och Petit Verdot och ett samarbete mellan ett av de ledande kooperativen i regionen och vinimportören Enjoy Wine & Spirits. Vinet har precis blivit ekologiskt och med ny fräsch årgång.

La Mancha är idag en av de mest spännande vinregionerna i världen. Regionen har fortfarande ett rykte om sig att producera viner av medioker kvalitet i enorma upplagor. Sedan några år tillbaka har det dock börjat hända saker med kvaliteten även i världens största vinproducerande region.

Faktorer som ökad global konkurrens, finanskris och det faktum att man lärt sig att förvalta de resurser som delas ut genom EU har lett till att produktionen moderniserats. Allt fler producenter har gått ifrån traditionell tillverkning med maximal avkastning och lång lagring på gamla, många gånger orena, ekfat och istället börjat fokusera på kvalitet. Resultatet är en ny stil av viner från regionen som har börjat erövra världen.

Det nya La Mancha kan enkelt beskrivas som fruktdrivet, fylligt och okomplicerat, men fortfarande till mycket attraktiva priser.
Kryddig smak med inslag av fat, mörka körsbär, björnbär, svartpeppar, vanilj och örter. Serveras vid cirka 18°C till smakrika, gärna grillade rätter av lamm- eller nötkött.

castillo manzano

Castillo Manzano | Artnr: 3713 | Pris: 199 kr | 12,5%

Ört och vitlöksmarinerade lammkotletter

Den kryddiga lite peppriga smaken i vinet, samt dess fruktiga rödbäriga karaktär passar extra fint ihop med det möra grillade lammet, vitlök och örter. Lammköttet får en aptitlig smak och doft på grillen som sprider sig över grannskapet och får alla att längta efter en inbjudan.

Recept – Ört och vitlöksmarinerade lammkotletter från Zeta

 

 

Recept och bild från Zeta.nu

Mer läsning

Det mångsidiga vinlandet Portugal

Portugal har en nästan lika lång tradition av vinframställning som grannlandet Spanien, de äldsta spåren daterar till 500-talet före Kristus. Och i dag ligger Portugal på tolfte plats över de länder som…

Nyheter

Mästarnas mästare

Somliga av våra viner säljs endast till restaurangmarknaden och dessutom i extremt limiterade volymer. Men rådande tider när inget är som det brukar på marknaden har våra restaurangkunder, som inte längre har…

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!