fbpx
Öppna meny
,
24 november, 2020

Drinktips tillsammans med Christofer Svedin

Vi tog oss in till restaurang Regeringsgatan 21 för att göra lite drinkar tillsammans med Christofer Svedin – restaurangchef/sommelier på RG21.

Dela på Twitter Dela på Facebook

 

Regeringsgatan 21 öppnade dörrarna i maj 2019 och beskrivs som en modern bistro och Gallerians nya vardagsrum. Känslan här är avslappnad och påminner om något mellan New York, London eller Paris. Hit kan du komma och njuta av allt från världssmaker, husmanskost, skummiga cocktails och AW-beats. Vilket gjorde Regeringsgatan 21 till den perfekta partnern när vi ville blanda ihop ett par olika drinkar och dela tillsammans med er.

Lika läskande goda som snabba att blanda till! Här är tre klassiska drinkar som passar utmärkt för hemmabaren.

Drinktips

Enkel Tom Collins

En variant på den klassiska cocktailen som går snabbt att blanda till. Här med en fruktigt delikat gin med inslag av enbär, grapefrukt, pomerans, muskot och viss örtighet. Ingredienser (1 drink): 4 cl Biostilla gin, 2–3 cl citronjuice, 1 cl sockerlag, Isbitar, 20 cl sodavatten, 1 citronskiva. Gör så här: Häll gin, citronjuice och sockerlag i ett highballglas. Rör om. Fyll glaset med isbitar och häll sedan på sodavatten. Garnera med en citronskiva.

Drinktips

Enkel Fidel Castro

En longdrink med rom och Ginger Ale, toppad med lime och is. Välj en rom av ursprungstypiskkaraktär! Ingredienser (1 drink): Isbitar, 4–6 cl mörk kubansk rom, 20 cl Ginger Ale, 1 klyfta lime. Gör så här: Fyll glaset med isbitar till 2/3. Mät upp och häll i rom. Toppa upp med Ginger Ale och en pressad limeklyfta.

Drinktips

Alkoholfri Sanbittèr juice

En alkoholfri variant på den klassiska Campari juice. Här med Sanbittèr, en bubblig, söt och bitter dryck med inslag av blodapelsin, röda bär och malört. Ingredienser (1 drink): Isbitar, 10 cl Sanbittèr röd, 10 cl Apelsinjuice. Gör så här: Fyll ett glas med is. Häll på Sanbittèr. Fyll på med juice.

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget