Öppna meny
26 september, 2018

Ett glas med: Jocke Åhlund

Teddybears avslutar säsongen på Gröna Lund

Sista fredagen i september avslutas Gröna Lunds konsertsommar av Teddybears, en grupp som blivit älskade för sitt unika sound. Vi har pratat vin, musik och minnen med en av bandets björnar, Jocke Åhlund.

Dela på Twitter Dela på Facebook

Jocke Åhlund, Foto: Izabelle Nordfjell / TT

Har du något favoritminne som innehåller vin?

En gång åt jag middag med konstnären Jockum Nordström på Teatergrillen. Bredvid oss satt Björn Borg och hans fru. Han var ganska ordentligt på kanelen så att säga, och satt med ett sista glas vin. Han ville hemskt gärna prata med Jockum och mig, och började mer eller mindre brottas med oss, tog av sig tröjan samt insisterade på att vi skulle ta massor av selfies tillsammans. Sen vände han sig plötsligt till sin fru och sa: ”Ska vi inte beställa snart?” Varpå hon svarade, ”Men Björn, vi har ju just ätit klart!” Björn var en trevlig kille, men Jockum hade lite blåmärken här och var dagen efter och en sönderriven tröja.

Vad finns alltid på Teddybears rider?

Mörk rom, helst kubansk.

Vattenhål i Stockholm och utomlands?

I Stockholm gillar jag Läckerbiten (jag brukar kalla den Äckelbiten) vid Skanstull och Elefantpojken förstås. Utomlands kommer jag inte ihåg något.

Vilken typ av dryck passar bäst till dessa tre av era hits:

Step on it – Rumstempererad gin, gärna billigaste märket.

Punkrocker – Champagne förstås.

Cobrastyle – Mörk kubansk rom.

Vilket är ditt favoritvin hos Enjoy Wine & Spirits?

Vilket är det billigaste?

Du spelar i flera band förutom Teddybears (som Caesars och Les Big Byrd) och producerar andra artister. Är det något annat du är bra på som ingen riktigt känner till?

Nä, typ ingenting faktiskt. Någon frågade mig nyligen om jag inte hade någon hobby eller intresse som inte hade med musik att göra och fast  jag tänkte efter hårt så kunde jag typ inte komma på en enda grej. Så sjukt enkelspårig person, haha. Men jag gör ju musikvideos. Och jag kan spela lite trombon. Fast det har ju också med musik att göra, så nä, ingen enda grej.

Vilken av alla era låtar är din egna speciella favorit och varför?

Magic Kraut är så sjukt skön, drömmig, monotont groovy. Den är ju inte direkt vår mest kända låt, men folk borde kolla in den. Grymt vibrafon-riff, spaceiga ekon och skönt flum. Och låten Alma är fin också, den gjorde jag till min dotter.

Teddybears avslutar Gröna Lunds konsertsäsong den 28 september, vad kan vi förvänta oss av den sensommarkvällen?

Det är ju en stor ära att få avsluta säsongen och sommaren på Gröna Lund, det kommer bli sjukt kul. Vi är laddade och ska använda alla våra största kanoner för att det ska bli en minnesvärd kväll!

Teddybears

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget