Fem fakta om Piccini Chianti
Familjen Piccini har framställt vin sedan år 1882. I år hade familjen äran att leverera vinet till varmrätten på Nobelfesten. Med mer än 130 års erfarenhet av vinproduktion i hjärtat av Chianti i Toscana finns det en hel del intressanta fakta att ta del av. Så vi tänkte dela med oss av lite snabba kuriosa om Piccini Chianti!
1.
Namnet på druvan Sangiovese, som huvudsakligen används för Chianti-viner, betyder Jupiters blod!
2.
För att vinet ska få kallas Chianti måste alla druvor komma från det geografiskt benämnda området Chianti i Toscana.
3.
En del av druvorna till Piccini Chianti har fått torka på vinrankorna, innan de skördas och pressas. Denna metod kallas ”Goveno all’uso Toscano” och är tradition i framställandet av Chianti-viner.
4.
Syskonen Mario och Martina är den fjärde generationen Piccini som gör vin.
5.
Piccini Chiantis karaktäristiska orange etikett kommer från mamma Piccinis medlande mellan syskonens olika vision för sin generations etikett, brodern Marios röda och systern Martinas gula.