Öppna meny
15 september, 2021

Filmer om vin

När kvällarna blir kyligare och hösten närmar sig finns få saker som är härligare än att krypa upp i soffan med ett glas gott vin och en bra film. Här tipsar vi om 11 filmer som handlar om det bästa vi vet, nämligen vin. Enjoy!

Dela på Twitter Dela på Facebook

 

Spelfilmer:
Sideways (2004) En av världens mest kända vinfilmer som totalt ritade om vinkartan i Kalifornien. Merlot sjönk som en sten, samtidigt som Pinot Noir lyfte till nya höjder.

Bottleshock (2008) Based on a true story. I ”Judgement of Paris” slog kaliforniska viner franska viner på fingrarna i blindtest. Stark rollista med bland andra Alan Rickman och Chris Pine.

A Good Year (2006) Dramakomedi av ingen mindre än Ridley Scott om en brittisk investerare (Russel Crowe) som ärver en vingård i Provence.

Dokumentärfilm:
Sour Grapes (2016) Spännande dokumentär om hur Rudy Kurniawan lurade brallorna av världens vinkännare med förfalskade, värdelösa kopior. Ett måste för alla vinintresserade!

Red Obsession (2013) Russel Crowe ger sig ut på en intervjuresa med vinmakare, vinkritiker och vinälskare från Bordeaux till Kina.

Barolo Boys (2014) Dokumentär om den grupp av unga vinmakare som satte Barolo på vin-kartan på 80- och 90-talet, däribland Giorgio Rivetti.

Somm I, II & III (2012, 2015, 2018) Dokumentärserie där vinproducenter och sommelierer fördjupar sig i vinets mysterier.

Mondovino (2004) Hyllad dokumentär om hur globaliseringen påverkar olika vinregioner.

Natural Resistance (2014) Uppföljare till Mondovino. Kartlägger utmaningarna med vinodling enligt ekologiska, biodynamiska och naturliga principer.

Blood Into Wine (2010) En dokumentär om den amerikanska rocksångaren Maynard James Keenan och utmaningarna han möter kring vinproduktion i norra Arizona.

Merlove (2008) En hyllning till Merlot, som ett svar på roadmovien Sideways.

Var finns filmerna att se?
Kika in på vodeville.se för att se var du kan streama dessa titlar. Enjoy!

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget