Öppna meny
16 juli, 2021

Ginger Beer – kryddig, kaxig och kall

Sedan sommaren 2018 kan du njuta av vår alldeles egen Ginger Beer från Barrels and Drums. Den friska, kryddiga drycken passar perfekt till säsongens fräscha drinkar, men servera den också med fördel till asiatiska rätter och tex-mex. Här lär vi dig mer!

Dela på Twitter Dela på Facebook

 

Ginger Beer är inte direkt någon nykomling på dryckeshyllan. Den populära drycken gjord på ingefära, socker och vatten föddes i 1700-talets England. Därifrån tog den sig över Atlanten till USA och Kanada och var som mest populär innan förbudstiden, 1920–1933.

Under alkoholförbudet började många amerikaner brygga alkoholhaltiga drycker hemma i källaren. I samband med detta svalnade intresset för Ginger Beer och den kanadensiska vidareutvecklingen Ginger Ale blev mer populär. Populariteten ökade igen på 1950-talet då Ginger Beer utgjorde en av ingredienserna i succédrinken Moscow Mule.

På egen hand eller blandad

I modern tid har Ginger Beer gjort en ordentlig comeback. Men låt dig inte luras, för någon öl är det inte tal om, utan Ginger Beer är en söt, kolsyrad dryck med smak av fräsch citron och sting från ingefära. Namnet kommer av att drycken ursprungligen ”bryggdes” ungefär på samma sätt som öl med en alkoholhaltig dryck som resultat.

Många väljer att avnjuta Ginger Beer precis som den är i ett glas fyllt med is. Andra blandar friska drinkar som Moscow, som förutom Ginger Beer och is innehåller vodka, limejuice och mynta. Med sin blandning av kryddighet och sötma passar den ingefärsstinna drycken också fint till sushi, mildare asiatiska rätter och tex-mex – exempelvis pulled pork.

Barrels Drums Ginger Beer org

Barrels and Drums Ginger Beer

Vår uppfriskande Ginger Beer från Barrels and Drums hittar du på Systembolagets blanddryckshylla. Fräscht läskande och mindre alkoholstark. Drick den som den är, eller skapa en lyxig drink. Bara fyll ett glas med is, häll upp din Ginger Beer, toppa med en skiva citron och kanske lite färsk mynta. 

Ginger Beer eller Ginger Ale?

En klassisk Ginger Beer består av ingefära, socker, vatten, citronjuice och mikroorganismer i form av svampbakterier, så kallad Ginger Beer Plant. Detta fermenteras, och tidiga versioner av Ginger Beer nådde en alkoholhalt på cirka 11 procent, vilket är betydligt högre än vad drycken når upp till idag. Vår egen Ginger Beer har exempelvis en alkoholhalt på 4,5 procent. Ginger Ale däremot är kolsyrat vatten smaksatt med ingefära.

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget