Öppna meny
,
23 december, 2019

God Jul & Gott nytt år önskar vännerna på Enjoy Wine & Spirits!

Då har återigen ett mycket händelserikt år snart passerat. Ett år i förändringens tecken, på många plan. Inte minst i miljödebatten, där vi både tror och hoppas att vi får se en rejäl Greta-effekt.

Dela på Twitter Dela på Facebook

Vi tackar er alla som följer oss i våra sociala medier, vi tackar er som gillar det vi gör och gillar de vinbönder och producenter vi jobbar med. Vi tackar er som kommer med feedback på våra nyhetsbrev och på vårt magasin Wine & Friends, ni gör alla skillnad och bidrar till vår ständiga förbättring. Vi kan knyta ihop 2019 med stolthet över allt vi lyckats med, speciellt våra mål inom miljö och hälsa. För andra året i rad har vi presenterat vår hållbarhetsrapport enligt konstens alla regler, något vi och alla våra partners strävar efter, framför allt i förhållande till branschens och Systembolagets praxis, krav och standard.

Naturligtvis sker en del missöden och motgångar under ett år, men inget ont utan något gott. Bajen missade guldet på målsnöret, men vi kommer igen. Vi har sagt adjö till några värdefulla medarbetare, men samtidigt välkomnat nya med öppna armar. Samma gäller samarbeten i producentleden, några har försvunnit, medan nya har fyllt på. Vi tror och hoppas fortfarande på en öppen och ärlig dialog och relation med de vi jobbar med, ner till minsta detalj. Även ni, våra vänner, är värdefulla och viktiga för oss, och eran input, ert engagemang och feedback är ovärderligt för oss.

För att summera 2019 och dess positiva egenskaper så ligger nog vår nystartade podd ”Vin för Rookies” i topp. Wow, vilket genomslag och vilka fantastiska gäster och lyssnarfrågor vi har fått och svarat på. Tack för att ni gör varje nytt avsnitt en glädje att spela in. Sprid och dela, vi har ångan uppe och spelar in avsnitt på avsnitt så att alla frågor blir besvarade och alla får sin önskan hörd.

Vi har också varit med att få fram en ny svensk delsegrare i S.Pellegrinos Young Chef Awards, där Jerome Calayag från Restaurang Portal i Stockholm, vann den Nordiska deltävlingen med sin vegetariska signaturrätt ”Humble Vegetables” inför en enig jury av världskockar. Finalen väntar i Milano 2020 och där måste ni hänga med. Precis som att ni måste följa Bocuse d’Or som går av stapeln igen 2020, där vår vän Sebastian Gibrand tävlar för guld, för andra gången i rad (silver senast).

Fler vinnare har vi när det kommer till Årets Vinare som varje år arrangeras av Allt om Vin, ett svenska viners Oscarsgala, med priser i olika kategorier. Vår Österrikiska vinproducent Jurtschitsch tog hem både silver och guld i vitt vin respektive rosé, samt att Terre de Mistral tog ett hedrande brons i bästa bag-in-box-klassen. Allt om Mat delar dessutom varje år ut bemärkelsen Gyllene Glaset till en vinprofil med allra högsta aktning och i år blev det vår, sedan länge, biodynamiska vinproducent, Musella från Veneto i Italien som vann. Stort Grattis!

En annan riktigt rolig framgångssaga är på spritfronten. Med våra lanseringar, bla inom rom, cognac och whisky, har vi klättrat rankingen så att vi i dagsläget tillhör Systembolagets 15 största spritleverantörer. Dessutom har vi lanserat ett antal fina ”ready to drink” cocktails, Moscow Mule och Espresso Martini, som blivit populära favoriter. Inte illa, va?!

När jag ändå håller på och rant’ar, så vi har även engagerat många av er läsare i tävlingar och quiz, ni har mött oss på provningar och mässor och ni har tagit del av massor av härliga goda recept med vintips därtill. Mer kommer det under 2020 men varför inte redan prova nyårsmenyn från det senaste numret av Wine & Friends där vinmatchen redan är spelad och blir garanterad seger?!

Så med det, kära vänner, önskar jag er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år – Ring, klocka, ring i bistra nyårsnatten mot rymdens norrskenssky och markens snö – snart är det återigen tö och Bajen kommer ta sitt efterlängtade andra SM-guld!

Thomas Holstein,
VD och Partner Enjoy Wine & Spirits

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget