Granité på gurka och fläder med vit chokladkräm
Superfräsch & somrig dessert som både är lätt att laga men också vacker att titta på. Godast är såklart egen flädersaft, men köpt går också bra.
150 ml stark fläderblomssaft
1,5 – 2 gurkor. Skalade och urkärnade.
50 g vit choklad
2 dl vispgrädde
citronmeliss
1. Skala och kärna ur gurkan. Blanda den sedan med fläderblomssaften i en mixer. Häll blandningen i en form.
2. Ställ in formen i frysen i 2-3 timmar. Skrapa varje halvtimma fram vattenkristaller med en gaffel.
3. Värm ugnen till 180 °C.
4. Hacka chokladen i små bitar. Sprid ut chokladbitarna på bakplåtspapper och ställ in i ugnen i 8 minuter. Se till att chokladen inte bränns vid.
5. Låt chokladen svalna och hacka den sedan lite mer.
6. Vispa kall grädde. Rör samman med den hackade chokladen och ställ in i kylskåpet.
7. När blandningen av gurka och fläder är helt frusen, skrapa den till snö med en gaffel. Servera med chokladgrädden och färsk citronmeliss.
I glaset
Sparkle & Co. Cuveé Rosé
Rätten kräver något som balanserar fräschören och sötman. Då passar ett halvtorrt rosévin. Sötma för sötma och friskhet för friskhet.
Sparkle & Co. Cuveé Rosé
Artnr: 77197
Pris: 75 kr