Granité på gurka och fläder med vit chokladkräm

Superfräsch & somrig dessert som både är lätt att laga men också vacker att titta på. Godast är såklart egen flädersaft, men köpt går också bra.

150 ml stark fläderblomssaft
1,5 – 2 gurkor. Skalade och urkärnade.
50 g vit choklad
2 dl vispgrädde
citronmeliss

1. Skala och kärna ur gurkan. Blanda den sedan med fläderblomssaften i en mixer. Häll blandningen i en form.
2. Ställ in formen i frysen i 2-3 timmar. Skrapa varje halvtimma fram vattenkristaller med en gaffel.
3. Värm ugnen till 180 °C.
4. Hacka chokladen i små bitar. Sprid ut chokladbitarna på bakplåtspapper och ställ in i ugnen i 8 minuter. Se till att chokladen inte bränns vid.
5. Låt chokladen svalna och hacka den sedan lite mer.
6. Vispa kall grädde. Rör samman med den hackade chokladen och ställ in i kylskåpet.
7. När blandningen av gurka och fläder är helt frusen, skrapa den till snö med en gaffel. Servera med chokladgrädden och färsk citronmeliss.

Sparkle & Co.I glaset
Sparkle & Co. Cuveé Rosé
Rätten kräver något som balanserar fräschören och sötman. Då passar ett halvtorrt rosévin. Sötma för sötma och friskhet för friskhet.

Sparkle & Co. Cuveé Rosé
Artnr: 77197
Pris: 75 kr

Mer läsning

Det mångsidiga vinlandet Portugal

Portugal har en nästan lika lång tradition av vinframställning som grannlandet Spanien, de äldsta spåren daterar till 500-talet före Kristus. Och i dag ligger Portugal på tolfte plats över de länder som…

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!