fbpx
Öppna meny
16 juli, 2019

Halloumi med Romanescosås

Romanesco är en klassisk sås som tillreds med grillad paprika och mandel. Passar utmärkt att servera till både grönsaker och kött. I detta recept från Zeta lagar vi Halloumi till. Servera med en tysk riesling från Pfalz.

Linda Folkesson

Dela på Twitter Dela på Facebook

1 fpk à 250 g Zeta Halloumi

ROMANESCOSÅS
100 g skalade sötmandlar, men det fungerar även bra med mandelspån eller hackad mandel
1 fpk à 290 g Zeta Paprika grillad avrunnen
1  vitlöksklyfta riven
1/3 röd chili skivad
1 msk Zeta Rödvinsvinäger
1 tsk citronskal det yttersta gula
2 msk Zeta Extra Jungfruolivolja Classico
1/2 – 1 dl  vatten
salt och svartpeppar

TILL SERVERING
1 fpk machesallad

Gör så här
1. Lägg alla ingredienser i en skål.
2. Mixa med stavmixer till en röra, späd med vatten om du vill ha en tunnare konsistens.
3. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
4. Grilla eller stek osten. Lägg upp salladen på ett fat och lägg på den grillade osten.
5. Ringla över romanescosåsen.

Vintipset
A. Christmann Riesling
Artnr: 5882 | Pris: 139 kr | 12 %

christmann

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Välkommen!