fbpx
Öppna meny
5 december, 2018

Kilchoman Sanaig tar guld i VM

När finalen i Maltwhisky-VM avgjordes i Stockholm i helgen tog Kilchoman Sanaig hem segern i kategorin Peated whisky (rökig whisky), och visar att Islays minsta destilleri definitivt kan utmana de betydligt mer kända grannarna på ön. Och detta i blindtest. Ett tydligt bevis på kvaliteten i Kilchomans whisky.

Dela på Twitter Dela på Facebook

Unga Kilchoman som producerat Islay-whisky sedan 2005 har med sin tappning Sanaig hittat rätt. Whiskyn har i kval och semifinaler utklassat motståndet. Storheter som Lagavulin, Ardbeg och Bowmore har försvunnit. Det var bara en tidsfråga innan rökwhiskyikonerna skulle få stryk. Att tronföljaren kommer från samma ö är ju ett bevis på att Islay är och förblir centrum för rökwhisky i världen”, säger Henrik Aflodal, chefredaktör på whiskyspot.com.

Kilchoman Sanaig | Nr: 11202 | 46% | 700 ml | 549 kr

Detta är Maltwhisky-VM

Maltwhisky-VM är världens största whiskytävling och över 2 000 deltagare har blindprovat och röstat fram de 12 singelmalter som gör upp i klasserna Malty, Sherried och Peated. I år tävlade totalt 148 olika whiskies från 121 destillerier. Juryn består av vanliga whiskyälskare, var och en expert på sin egen smak, som kompletteras av en expertjury bestående av Henrik Aflodal (Whiskyspot), sommelier-proffset Sören Polonius (Adam & Albin) och Micke Nilsson (Akkurat).

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget