fbpx
Öppna meny
22 september, 2023

Magiska Marche

Marche, ofta kallad ”den dolda pärlan” bland Italiens vinregioner, är en plats där historien smälter samman med naturens skönhet och där vinkulturen är djupt rotad i den vackra landsbygden.

Dela på Twitter Dela på Facebook

Marche är känt för sina böljande kullar som utbreder sig mot Adriatiska havet. Den mångsidiga terrängen omfamnar vinodlingar, olivlundar och pittoreska byar som verkar tagna ur en italiensk målning. Här finns ett unikt mikroklimat som gynnar vinodling med varierade höjder, vilket ger upphov till en mängd olika druvsorter och stilar av vin.

Här hyllar vinproducenterna traditionen och naturen. Många av vingårdarna praktiserar ekologiskt och hållbart jordbruk, vilket resulterar i viner som är en autentisk spegling av marken och klimatet. Denna hängivenhet till miljön resulterar i viner med en unik terroir.

Regionen har en rik druvkultur och är känd för att odla både inhemska och internationella druvsorter. Bland de mest populära druvorna finner vi Verdicchio, som ger upphov till friska och mineralrika vita viner, och Montepulciano, som ger livfulla och strukturerade röda viner. Den mångfalden av druvor ger vinproducenterna i Marche möjligheten att skapa viner för varje smak och tillfälle.

Umani Ronchi är en av de mest respekterade och älskade vinproducenterna i Marche-regionen. Deras vintradition sträcker sig tillbaka till början av 1900-talet då familjen Bianchi-Bernetti tog över verksamheten. Sedan dess har de drivits av en passion för att producera högkvalitativa viner som speglar regionens unika karaktär och traditioner.

Umani Ronchi har varit banbrytare i att introducera modern teknik i vinodlingen samtidigt som de bevarar den gamla konsten att odla druvor och skapa viner med personlighet och terroir. De har ett stort engagemang för hållbarhet och ekologiskt jordbruk, vilket gör att deras viner är ett uttryck för naturens bästa gåvor.

 

 

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget