fbpx
Öppna meny
,
16 april, 2020

Nu har kondoren äntligen landat – La Gran Envergadura i beställningssortimentet

Den 8 april lanserade vi chilenska La Gran Envergadura i beställningssortimentet för superpriset 45 kr per flaska.
Beställ 4 st och du landar på ett pris som den billigaste boxen på Systembolaget. Skillnaden är att du här får ett vin av betydligt högre kvalitet. En låda på 12 flaskor kostar 540 kr.

Dela på Twitter Dela på Facebook

 

La Gran Envergadura, det stora vingspannet på spanska, är ett vin döpt efter Chiles nationalfågel kondoren. Den jättelika fågeln kan ha ett vingspann på drygt tre meter som möjliggör att den kan flyga på extrema höjder över bergskedjan Anderna.

Druvsorten Carmenère i vinet La Gran Envergadura, är lite av Chiles nationaldruva även om den har franskt ursprung från början. Carmenère kräver mycket sol och lång tid att mogna. Därför är inlandsklimatet i Chiles största vinregion, Central Valley, perfekt lämpat för den här druvsorten. Varma soliga dagar och relativt kalla nätter ger en lång mognadsprocess som ger druvorna rätt förutsättning att mogna och möjlighet att sedan producera ett vin med ’flirtig’ frukt och lång eftersmak som är lätt att tycka om.

Det är med stolthet vi på Enjoy Wine & Spirits kan presentera ett begränsat parti av ett nytt vin från Chile hos Systembolaget. Fram tills nu, har dominansen bestått av stora välkända varumärken som funnits i sortimentet i årtionden. Det är äntligen dags för lite förnyelse och en kvalitetshöjning av viner från Chile i det lägre prissegmentet. Eftersom vi fått tag i begränsat parti, säljer vi det här vinet till ett lägre pris än tanken var från början. Kvaliteten är alltså betydligt högre än priset visar, säger Torbjörn Rolander, produktchef på Enjoy Wine & Spirits. 

Carmenère som druvsort har ofta uppvisat lite omogna gröna toner som gett druvsorten ett oförtjänt dåligt rykte bland många konsumenter. Med La Gran Envergadura visar vi upp att viner på Carmenère kan vara både goda och väldigt användbara. La Gran Envergadura är ett perfekt vardagsvin som passar till de flesta rätter som kräver ett rött vin, fortsätter Torbjörn.

Fakta om vinet
Namn: La Gran Evergardura | Årgång: 2018 | Ursprung: Chile, Central Valley |
Druva: 100 % Carmenère | Alkoholhalt: 13,5 % | Art. nr: 2063 på Systembolaget |
Storlek/förpackning: 750 ml lättviktsglas | Pris: 45 kr | Lansering: 8 april 2020 |
Sortiment: Beställning |

Smak och karaktär
Fylligt och smakrikt vin med inslag av körsbär, svarta vinbär, kryddor och kakao.

Lagringspotential
Gott att dricka nu men kan också sparas ett par år utan problem.

Passar till/Gott till 
Pizza, Pasta, Grillat och kraftigare vegetariska rätter.

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget