fbpx
Öppna meny
, ,
12 juni, 2020

Nyheter på Systembolaget i juni

Sommaren kom så äntligen och juni har inletts med ett par lanseringar i både fast och tillfälligt sortiment på Systembolaget. Vi fyller på den portugisiska smakresan i fast sortiment med ett fatlagrat solmoget vitt vin från Douro. Tillfälliga sortimentet får besök av ett knastertorrt friskt bubbel från Sydafrika, en lagrad Dogliani och en förförisk casanova från Toscana. Längre fram efter midsommar släpper vi också en exklusiv vit Bourgogne.

Dela på Twitter Dela på Facebook

 

Däremellan årgångs calvados och Islay-whisky som webb-lansering och vi släpper med jämna mellanrum ett antal rea-viner i kölvattnet av pandemin. Viner som annars går direkt ut till restauranger gör vi nu tillgängliga genom beställningssortimentet. Här kan du göra riktiga fynd, så håll koll på datumet. Nedan listar vi allt det vi nu gått igenom, håll till godo, enjoy och kom ihåg, måttfullt smakar alltid bäst.

Fast Sortiment 1 juni
Nr 2467 – Quinta do Crasto Superior White 2018, 149 kr
(Portugal, Douro DOC)
Stor solmogen doft med av vit persika, vanilj och ekfat. Torr och frisk med karaktär av persika, smör, fat och citrus med lång eftersmak. Gott till fiskrätter såsom lax med ugnsgrillade grönsaker.

 

 

 

Tillfälligt Sortiment 2 juni
Nr 93075 Graham Beck GB Brut Zero 2012, 189 kr
(Sydafrika, Western Cape)
Mycket torr och frisk med stor elegans. Smaken domineras av ostronskal, mineraler, citrusfrukt, blommor och kex. Ett komplext vin som har en lång och elegant finish. Gott till eleganta rätter av vit fisk med milda såser, skaldjur eller som sällskapsdryck.

 

 

 

 

Tillfälligt Sortiment 9 juni
Nr 93114 San Fereolo Austri 2011, 229 kr
(Italien, Piemonte, Dogliani DOCG)
Tydliga inslag av körsbär, katrinplommon, pomerans och tobaksblad. Lång frisk eftersmak. Gott till rustika norditalienska rätter av vilt och nöt.

 

 

 

 

Tillfälligt sortiment 10 juni
Nr 90076 La Spinetta Rose di Casanova 2019, 149 kr
(Italien, Toscana)
Torr, frisk och fruktig rosé med massor med hallon, röda vinbär, färska örter och mineraler. Syran är markant och i eftersmaken kommer en mycket trevlig, salivutsöndrande grapeton. Passar till asiatiskt, skaldjur och kärlek!

 

 

 

 

Webb-lansering 18 juni
Nr 11063 Christian Drouin Calvados 1990, 1849 kr
(Frankrike)
Stor, mogen och fruktig doft med inslag av röda äpplen, apelsin, grillad ananas, cederträ, smörkola och kryddiga snittblommor. Smakerna smyger sig på i början med rena, fruktiga toner av mogna röda äpplen. Efter hand ökar intensiteten för att slutligen mynna ut i en behaglig, lång avslutning. Fantastisk avec som avnjutes solitär.

 

 

Nr 11076 Christian Drouin Calvados 2000, 1199 kr
(Frankrike)
Kraftfull och intensiv doft av av gröna äpplen, kumquats, mandarin, nötter, gula russin och honung. Smaken är inbjudande med en inslag av honung, gula russin och citrusfrukt som ger en viss sötma i avslutningen med ett härligt djup. Avnjutes företrädesvis solitär som avec.

 

 

 

Nr 40785 Kilchoman Am Bùrach 46%, 929 kr
(Skottland, Islay)
Generös, påtagligt rökig doft med inslag av röda bär, citrus, smörkola och viss sälta i bakgrunden. Smaken är kraftfull där toner av härlig torvrök samsas med kompott på röda bär, citrusfrukt och smörkola. Avslutningen är lång där viss karamelliserad sötma avspeglar sig i finishen. Avnjutes företrädesvis solitär som avec.

 

 

 

Tillfälligt sortiment 25 juni
Nr 90126 Domaine Rémi Jobard Meursault les Narvaux 2010, 689 kr
(Frankrike, Bourgogne)
Stor, komplex doft med tydliga mineraltoner, inslag av nötter, citrus och balanserad fatkaraktär. I smaken fyllig med en mycket pigg syra, inslag av aprikos, citrus som avslutas med en lång eftersmak av rostade nötter och mineraler. Gott till grillad fisk, svamptoast och långlagrad comtéost.

Beställningssortiment 8 juni
Nr 78480 North End Red (Umani Ronchi) 49 kr
(Italien, Montepulciano d’Abruzzo)

Nr 79228 Domaine Ciringa Sauvignon Blanc 2017, 99 kr
(Österrike, Podravina, Stajerska)
Ungt friskt vin med inslag av krusbär, nässlor och mineral. Lång läskande eftersmak med tydliga citrustoner. Gott till färskostar på get, alla former av skaldjur och sallader. Balkonghäng och i bersån.

 

 

 

 

 

Beställningssortiment 10 juni
Nr 79801 AVA Grace Chardonnay 2017, 69 kr
(USA, Kalifornien)
Frisk, fylligt fruktig smak med inslag av gula äpplen, persikor, citron och mandel. Lång fräsch eftersmak med ett litet balanserat inslag av fat och vanilj. Gott till grillade grönsaker, smakrika fiskrätter, lättare anrättningar av fågel och fläsk.

 

 

Nr 72533 AVA Grace Merlot 2016, 69 kr
(USA, Kalifornien)
Tydliga toner av mörka körsbär, plommon och björnbär accentueras med inslag av kaffe, kryddor och fatvanilj från de amerikanska ekfaten vinet får vila på under 6 månader. Gott till hamburgare, Tacos, Grillat.

 

 

 

 

Nr 78364 AVA Grace Sauvignon Blanc 2017, 69 kr
(USA, Kalifornien)
Frisk doft av tropiska frukter och svartvinbärsblad. Smaken är frisk och fruktig med tydliga toner av krusbär, melon, citrus och svartvinbärsblad. Gott till skaldjur, vegetarisk mat och somriga sallader.

 

Beställningssortiment 15 juni
Nr 70059 Ruida Domo California White 2018, 49 kr
(USA, Kalifornien)
Friskt och smakrikt vin med inslag av Citrus, ananas, vit persika och örter. Passar som buffémat, till fisk, skaldjur och som sällskapsdryck.

 

 

 

Nr 70957 Ruida Domo California Red 2018, 49 kr
(USA, Kalifornien)
Fruktdrivet, med tydliga inslag av svarta vinbär, björnbär och plommon. Lång strukturerad eftersmak. Gott till pizza, grillat, burgare och som buffévin.

 

 

 

 

Beställningssortiment 22 juni
Nr 79929 Feudo Arancio Grillo 2017, 59 kr
(Italien, Sicilien)
Halmgul färg. Doften generös med tropiska inslag, såsom mango och papaya. Smaken är frisk och fruktig med inslag av jasmin och tropisk frukt. Vinet har en pigg syra. Gott till rätter av fisk och skaldjur.

 

 

 

 

Nr 79254 Cigliuti Barbera Serraboella 2017, 219 kr
(Italien, Piemonte)
Otroligt läcker och fruktig i en svalare stil med en markant fräschör och syra tillsammans med en mycket fin struktur. Toner av mörka bär, kaffe, fat och örter och en mycket frisk och lång eftersmak. Passar till smakrika pastarätter, gärna med svamp, eller grillad entrecôte med örtsmör.

 

Nr 78494 Cigliuti Langhe Nebbiolo 2018, 249 kr
(Italien, Piemonte)
Doften är expressiv, ungdomlig och ursprungstypisk Nebbiolo. Full av skogsbär, mogna moreller, krossade färska nypon och krydda. Smaken är frisk och har ett balanserat tanninbett med en härlig fruktkoncentration som möter upp. Gott till lamm och smakrika pastarätter.

 

 

 

Nr 79618 La Spinetta Barolo Garretti 2016, 549 kr
(Italien, Barolo, Piemonte)
I doften är vinet fullt av tobaksaromer, rosenblad, nypon och torkade jordgubbar. I smaken hittar vi en stor kropp, sammetslena tanniner och en fruktig, lätt rökig och jordig eftersmak. Idealisk till rött kött, vilt och skogsnära smaker.

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget