Pastaviner i sommar

En enkel pasta kan förgylla vilken lunch eller middag som helst, bara man har bra råvaror. Fyllda pastaknyten med prosciutto, spenat och ricotta eller valfri favorit är magiskt tillsammans med ett salviasmör. Vill man hellre göra former som spaghetti eller liknande sitter en sås på tomater, oliver, kapris och sardeller som hand i handske. Vinerna vi väljer till är Italien personifierade.

BriccotondoBriccotondo Barbera från Piemonte har en bärig, örtig doft med vackra balanserade toner av röda bär och mineraler. Smaken, som är frisk och läskande med körsbär, tranbär kryddor och fat gör att maten vi serverar lyfter, både i glaset och på tallriken.

Briccotondo Barbera | Artnr: 2773 | Pris: 89 kr | 13,5% 

PicciniPiccini Chianti från Toscana är likaså ett mycket passande vin för enkla och lite rustikare val på tallriken. Doften är härligt kryddig och lite jordig med körsbär, lakrits, kanel och muskot. Den stora bäriga smaken med inslag av körsbär, slånbär har ett härligt kryddigt och lite örtigt avslut.

Piccini Chianti | Artnr: 22467 | Pris: 89 kr | EKO

pasta

 

» Enkelt recept hur man gör sin egen deg

Mer läsning

Det mångsidiga vinlandet Portugal

Portugal har en nästan lika lång tradition av vinframställning som grannlandet Spanien, de äldsta spåren daterar till 500-talet före Kristus. Och i dag ligger Portugal på tolfte plats över de länder som…

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!