fbpx
Öppna meny
,
28 juni, 2019

Potatissallad med picklade granskott och rökt makrill

Inget är väl lika efterlängtat som den svenska sommaren.  Njut av färsk potatis med syrlig yoghurt och en god bit makrill.

Linda Folkesson

Dela på Twitter Dela på Facebook

Potatissallad med rädisor och picklade granskott toppad med rökt makrill

Potatissallad
1,5 kg färskpotatis
200 g tvättade och delade rädisor.

Dressing
1,5 dl yoghurt
1 msk dijonsenap
0,75 dl majonnäs
Picklade granskott eller zest från 1 citron
60 g machesallad
salt och peppar

Picklade granskott
30 granskott
3 dl vatten
1,5 dl ättiksprit
1 dl socker

Garnering:
2 msk pumpafrön
350 g rökt makrill
1. Koka potatis i 15-20 minuter. Häll av och låt svalna.
2. Blanda dressingen med machesallad och rör samman med
potatis, rädisor och en matsked finhackade, picklade granskott.
3. Lägg upp potatissalladen i en serveringsskål och strö
över pumpafrön.
4. Servera med rökt makrill och toppa med picklade granskott.
Picklade granskott
Inlagda, picklade granskott har en härligt syrlig smak. Granskotten plockar du längst ut på granen.
På sommaren är skotten ljusgröna eller gulaktiga. De bör picklas minst några dagar före användning.
Om du saknar granskott, kan du använda citronzest istället.

VINTIPSET

calvet cote du rhoneCalvet Côtes-du-Rhône Rosé
Art. nr: 2219 | 89 kr | 13%
”Detta läckra och aromatiska rosévin är en fantastisk smakbrygga när varken rött eller vitt vin kommer till sin rätt.”

 

» Finns vinet på mitt Systembolag?