fbpx
Öppna meny
,
5 juli, 2019

Thilda & Jerome representerar Sverige

Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen i den gastronomiska tävlingen, San Pellegrino Young Chef Awards. De lyckliga finalisterna är Jerome Calayag från Restaurang Portal och Thilda Mårtensson från Restaurang Grand Hotel i Saltsjöbaden.

Dela på Twitter Dela på Facebook

Tävlingen San Pellegrino Young chef vänder sig till kocktalanger under 30 år och finalen går i Milano 2020.

135 unga kockar tävlar i 12 regionstävlingar från totalt 50 länder. Över 2 400 ansökte om att får vara med i den populära tävlingen som ger en möjlighet för unga kockar runt om i världen att få en rejäl skjuts i karriären inom gastronomins värld och representera San Pellegrino.

Vinnaren av San Pellegrino Young Chef vinner förutom äran, möjlighet till internationell uppmärksamhet, ett betydande professionellt uppsving och möjlighet att delta i flera av varumärkets årliga evenemang runt om i världen.

Presentation av kockarna som lyckas ta sig vidare till regionsfinal.

JEROME CALAYAG

Namn: Jerome Calayag
Ålder:
23 år
Nuvarande arbetsplats:
Restaurang Portal

Varför vill du tävla i just denna tävling?
Eftersom det är en stor tävling där jag kan bygga upp ett profil och på så sätt kunna påverka gastronomivärlden med att försöka laga mat hållbart. 

Vad är dina styrkor?
Stor respekt för råvaror.

Vad skulle en vinst betyda för dig?
Det skulle betyda väldig mycket för mig och kommer att ge mig en stor chans för att nå mina drömmar inom gastromi.

Vad är drömarbetsplatsen?
Drömarbetsplatsen är en egen restaurang där jag lagar maten som jag tror på och som jag själv älskar att äta. En plats där jag är stolt över av hur man behandlar råvaror och naturliga resurser.

Vad associerar du San Pellegrinos produkter med?
Kvalité och italienska drycker. 

THILDA MÅRTENSSON

Namn: Thilda Mårtensson
Ålder: 17 (född 01 )
Nuvarande arbetsplats: Grand Hotell Saltsjöbaden

Varför vill du tävla i just denna tävling?
Jag vill tävla i den här tävlingen för att utmana och utveckla mig själv och se hur mycket jag klarar av. Jag vill tävla i många olika tävlingar så att jag får med mig olika erfarenheter för att längre fram i tiden kanske kunna göra en annan dröm som är Bocuse do’r. Den här tävlingen kommer ge mig mer inblick i vad fine dining är för något och det vilket jag ser fram emot jättemycket.

Vad är dina styrkor?
Mina styrkor är att jag är intresserad och nyfiken på att hela tiden lära mig nya saker, se olika sorters matlagning för inspiration. Jag är ödmjuk och tar gärna emot kritik, för utan kritik kan man inte utvecklas så att man blir bättre. Jag vill alltid sträva mot att göra saker bättre för att du är aldrig fullärd, det finns alltid massa saker att lära sig. Min styrkor är också att jag är envis och ger aldrig upp även fast det går trögt, det är bara att kämpa på och hitta nya lösningar för att komma vidare.

Vad skulle en vinst betyda för dig?
En vinst för mig skulle vara en dröm som går i uppfyllelse, en av de häftigaste sakerna om det skulle hända mig hittills i min utveckling inom matlagning. Det skulle betyda allt, något som verkligen är ett mål att sträva mot att uppnå. Det kommer bli svårt att kunna uppnå det när jag är så ung  för att det finns enormt många bra bidrag. Jag ska göra allt jag kan för att uppnå mitt mål, ” Something can be difficult, but nothing is impossible if you really want it”  brukar jag tänka.

Vad är drömarbetsplatsen?
Min dröm arbetsplats är en Michelinrestaurang.

Vad associerar du San Pellegrinos produkter med?
Med Italien.

San Pellegrino Young Chef
2019-2020

S.Pellegrino Young Chef är en internationell kocktävling, som syftar till att lyfta fram unga talanger. Tävlingen är uppdelad i olika delmoment:

  • Anmälningsfas 4 feb-30 april 2019
  • Selektering av kandidater till regionsfinal: Maj 2019. Jury för uttagning av kandidater till regionsfinal är ALMA (La Scuola Internazionale di Cucina Italiana)
  • Semifinal (Regionsfinal i Storbritannien): November 2019
  • Final i Milano Juni 2020

Mer om San Pellegrino
Young Chef

 

» San Pellegrino Young Chef
» Produkter från San Pellegrino

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget