fbpx
Öppna meny
,
17 april, 2020

Sebastian Gibrand – ”mat är en livsstil”

Sebastian Gibrand ska tävla för Sverige i Bocuse d’Or Europe i Tallinn i september, världens mest prestigefyllda tävling för kockar. En placering bland de tio främsta ger Sverige en plats i den stora världsfinalen Bocuse d’Or i Lyon 2021. Vi har träffat Sebastian Gibrand för ett samtal om vikten av förberedelse, detaljer och förstås vin.

Dela på Twitter Dela på Facebook

 

 

Hur började din smakresa?

– Min resa kom egentligen från ingenstans, det är ingen i familjen som jobbat med någon form av matlagning. Närmast är min mormor som är otroligt duktig på att baka och det var nog hon som fick mig att fastna i köket.

Vad gör matlagning så viktigt för dig?

– Matlagningen är något som knyter samman människor, något som skapar möten och intressanta samtalsämnen. Mat är en livsstil och ett sätt att få uttrycka sig genom.

Viktigaste redskap i köket?

– Globalkniven.

Vad driver dig till att tävla inom matlagning?

– Att få chansen att mäta mig mot de bästa i världen, att få se hur långt jag kan driva mig själv. Men framförallt för adrenalinkicken.

Vilken är den största utmaningen med Bocuse d’Or?

– Den mentala utmaningen, då man inte vet vad man ska förhålla sig till eller hur man ligger till. Det hade varit mycket enklare att springa 100 meter, då det är en objektiv sport, lättare att utse en vinnare och man vet vad man behöver göra för att nå dit.

Vad tror du om resultatet denna gång?

– Mitt team och jag kommer att prestera det absolut bästa efter vår förmåga, hur långt det räcker får vi se. Vi kan inte mer än att göra vårt bästa. Om eller när vi vinner har jag bestämt att vi ska på en vinnarresa med laget.

Vad lagar du för mat hemma?

– Så enkel mat som möjligt om jag inte bjuder över lite kompisar. Men oftast på menyn är det någon enklare och snabblagad pasta likt carbonara eller puttanesca.

Dricker du vin, och i så fall vad väljer du i glaset?

– Det gör jag absolut, dock inte så mycket under tränings- och tävlingsfasen. Men ett liv utan vin går inte och min absoluta favorit är viner från Piemonte.

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget