Italiens sommarsöta guldkorn
Aperitif, solkyssta drinkar eller avslutning på en middag? I Italien hittar vi alla svar när vi dyker ner i de lite sötare dryckerna att avnjuta under solen. Inspireras av våra somriga drinkrecept på Limoncello och tips på vinet från La Spinetta som passar omåttligt bra till efterrätten.
Limoncello är en mångsidig citronlikör som kan användas på flera kreativa sätt. Servera den iskall som aperitif eller mixa i trendiga drinkar som Limoncello Tonic med mynta eller Limoncello Spritz. Den passar också utmärkt som smaksättare i dessert – testa Limoncellosorbet eller en citronsmakande semifreddo.



Limoncello – En italiensk klassiker
Letar du efter en drink som är lika god som den är fotovänlig? Säg hej till Walcher Limoncello Biologico – en ekologisk citronlikör från hjärtat av Sicilien som kommer i en snygg och miljövänlig förpackning. Den är gjord på ekologiska citronskal från Sicilien, och smaken? Tänk dig naturligt citrus fräsch och smaken är krispig syrlig, men samtidigt söt, rund och len som en god Limoncello skall smaka.
Att matcha vin med mat är en konst men när du får det rätt kan de lyfta din måltid till helt nya höjder. En bra tumregel är att passa tex sötare vin med rätter av sötma, förslagsvis desserter. La Spinetta, den kultförklarade vinproducenten som kommit att bli en av Italiens mest populära, drivs av familjen Rivetti och har sitt ursprung i den nordvästra regionen Piemonte i Italien. Härifrån hittar vi ett av deras första viner producerat i större skala och som hjälpte att utveckla vinhuset till vad det blivit idag. Elegant och pärlande god passar den förtjusande bra till Jordgubbstårtan.

Ett fantastiskt dessertvin
Om du söker en perfekt följeslagare till desserter, är La Spinetta Bricco Quaglia Moscato d’Asti ett måste. Med sina söta och fruktiga toner lyfter det smakerna i jordgubbstårta, fruktpajer eller andra bakverk. Den härligt mousserande karaktären gör varje tugga till en fest.