Öppna meny
, ,
28 januari, 2019

Sommelierernas Dag i Göteborg

Sommelierernas Dag arrangeras av Svenska Sommelierföreningens Västra sektion helgen den 2 och 3 februari. Enjoy Wine & Spirits deltar båda dagarna och erbjuder ett toppseminarium och vertikalprovning av Château de Beaucastel med Michel Jamais och så deltar vi i en provning med vita Rhôneviner. Välkomna!

Dela på Twitter Dela på Facebook

Göteborgs färska stadsvineri, vinkrog och vinbar Wine Mechanics i anrika Slakthusområdet förvandlas till mässarena under en intensiv februarihelg.

Sommelierernas Dag är alltid en höjdpunkt på året och en succé oavsett lokal, poängterar projektledningens Charlotte Falke. Men visst känns det speciellt att kunna vara på ett ställe där det inte bara njuts och serveras ädla drycker, utan där det också produceras vin!

Sommelierföreningen får tillgång till fyra lokaler i byggnaden och kommer dessutom att använda ett tält på utsidan.
Citynära? Ja, definitivt. Gamlestaden är bara några minuter bort med spårvagn, buss eller pendel.

Seminariedag – lördag 2 februari
För allmänheten
– Vi har haft som ambition att se med vidvinkelobjektiv på kvalitetsdrycker, säger Petrus Wistedt, inte bara koncentrera oss på vin. Därför har vi bokat in experten Mr GT för en lektion i vad som krävs för en klassisk gin-tonic-drink och det blir också en studie i humlen och beskans betydelse vid öltillverkning – i samarbete med mikrobryggeriet Spike, som ligger granne med våra mässlokaler på Wine Mechanics.

Men jästa druvor saknas naturligtvis inte. Bland annat berättar Wine Mechanics Erik Jonsson om vad som ryms i ståltankarna och i hans eget vinmakarhuvud. Och Christine Sharrer håller en Master Class om hur häpnadsväckande bra lagringspotential sydafrikanska viner kan ha.

Enjoy Wine & Spirits är väldigt stolta över att kunna erbjuda en vertikalprovning av Château de Beaucastel, en av de mest de mest berömda egendomarna i Châteauneuf-du-Pape. Michel Jamais leder provningen med årgångar från 1995 och framåt. Dessutom deltar vi i en provning med vita viner från Rhônedalen med Château de Beaucastel blanc och Terre de Mistral Reserve Côtes du Rhône Blanc.

Program hittar du här

Dryckesmässa söndag 3 februari
(Endast för bransch)

Dagen D – branschens stora dag. Som besökare har du möjlighet att prova drycker från utställare, träffa producenter, importörer och kollegor. Dryckesmässan är en stor möjlighet till att knyta kontakter men även utbyta kunskap och framförallt prova drycker från hela världen.

 

Köpa biljetter gör du här

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget