Öppna meny
13 augusti, 2018

Spaning: Famille Perrin senaste nytt!

De är pionjärer av ekologisk odling och hjälper Hollywood- stjärnor ta fram kvalitetsvin. Famille Perrin tillhör Frankrikes mest respekterade vinproducenter. Vi bad Matthieu Perrin berätta om deras nya lanseringar.

Dela på Twitter Dela på Facebook

För familjen Perrin började allt med Château de Beaucastel i det franska vindistriktet Châteauneuf-du-Pape i södra Rhônedalen. Där har de under flera generationer framställt några av världens främsta viner. Familjen var tidigt ute med att odla ekologiskt och har sedan 1974 arbetat efter biodynamiska principer i vingårdarna. De är en av få producenter som fortfarande odlar samtliga av de 13 i Châteauneuf-du-Pape tillåtna druvorna, även om det ofta är druvan Mourvedre som spelar huvudrollen i deras röda viner. Idag äger familjen Perrin vingårdar runt om i hela södra Rhônedalen och producerar vin från dessa under etiketten Famille Perrin. De har även två nya projekt i form av deras egendom Domaine du Clos des Tourelles i Gigondas och egendomen Miraval i Provence vilken de driver tillsammans med ägarna Angelina Jolie och Brad Pitt.

Vi träffade Matthieu Perrin för att höra några ord om de senaste lanseringarna här i Sverige.

Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape Blanc 2016
Nr. 96173, 699 kr

”Produktionen av vitt vin på Beaucastel är begränsat eftersom vi bara har sju hektar gröna druvor planterade. Den största delen är Roussanne. 2016 hade vi en hel del Mistral, vind som blåser från norr till söder och ger en kallare temperatur än vanligt i vingården. Detta gav vår vita Beaucastel mycket mineral och en viss sälta. Den är mycket ren till karaktären och visar redan en upp bra balans med en tydlig friskhet.”

Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape Rouge 2015
Nr. 95272, 699 kr

”En klassisk årgång på grund av det varma klimatet under våren och sommaren. Sommaren var speciellt intressant med sina varma dagar och kalla kvällar, vilket gav rikedom och struktur i den röda frukten och på grund av de kalla kvällarna, lite mer balans, friskhet och elegans. Beaucastel 2015 är livfull i munnen och ger snabbt aromer av vacker röd frukt. Finalen har delikata toner av lakrits med kraftfulla, men inte aggressiva, tanniner. Det är verkligen en stor årgång av vår röda Beaucastel, drickbar redan nu på grund av den fina balansen, med med lagringspotential i 10–20 år.”

Famille Perrin Châteauneuf-du-Pape “Les Sinards” 2015
Nr. 75207, 299 kr

“Det är ett av våra favoritviner just nu. Vi bara älskar 2015. Les Sinards kommer från de unga vinrankorna vid Beaucastel och från en närliggande vingård som heter just Les Sinards. Med mestadels Grenache är det här en verkligt klassisk Châteauneuf du Pape. 2015 var ett underbart år i söder och präglades av utmärkta förhållanden tack vare den milda, våta vintern, följt av en relativt varm, torr vår. Les Sinards 2015 uttrycker en intensiv bouquet med röd och svart frukt, söta kryddor, ädelträ och mineral. Munnen är otroligt balanserad mellan friskhet och fyllighet, tanninerna är fina och eleganta, finishen är mycket lång, aromatisk och söt.”

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget