Öppna meny
11 april, 2019

De mest spännande vinbarerna i Sverige

För att dricka gott behöver du inte resa långt i vår. Det går att dricka intressanta och kul viner över hela Sverige. Vi har listat några av de mest spännande vinbarerna från norr till söder.

Dela på Twitter Dela på Facebook

Umeå

Hjärtat av Harlequins verksamhet är en varm och mysig vinbar. Deras sommelierer jobbar konstant med vinlistan för att hålla den så spännande och aktuell som möjligt. Här serveras viner på glas som matchas omsorgsfullt mot deras kreativa menyer.

Harlequin
www.harlequinumea.com
Rådhusesplanaden 2E, Umeå

Åre

Vinbaren på anrika Åregården med smakinfluenser från hela världen har blivit ett mycket uppskattat och populärt krypin. Om man är intresserad av viner och spännande smaker är detta ett måste under ett besök i Åre. På Granen är det artisten Petter som har hand om vinlistan med influenser från musiklivet. Listan speglar Petter och bygger på hans passion för druvan, vinmakaren, området eller bara känslan när du dricker det du har i glaset

Vinbaren
www.vinbaren-are.com
Stationsvägen 11, Åre

Granen
www.aregranen.se
Tottvägen 127, Åre

Gävle

Verovin Vinbar är en öppen famn och ett andra vardagsrum för alla livsnjutare och vinintressera.de, oavsett om man är novis eller erfaren. Det är njutningen som står i centrum, präglad av äkta vinkärlek. Här kan du slinka in hela eftermiddagen för ett glas vin med underbara charkuterier och ost i baren.

Verovin
www.verovin.se
Norra Kungsgatan 11, Gävle

Uppsala

I det gamla stationshuset i Uppsala ligger Dryck och Mat. Här står drycken i fokus och du hittar ett brett sortiment av öl, vin och sprit. De erbjuder två olika avsmakningsmenyer, och vinlistan är riktigt bra. Populärt ställe!

Dryck och Mat
www.dryckochmat.se
Olof Palmes Plats 2, Uppsala

Stockholm

Eftersom Stockholm är stort väljer vi två barer på Södermalm för enkelhetens skull. Prisbelönta vinbaren Folii har några av Stockholms mest begåvade sommelierer. Teamet bakom vinbaren Folii, Jonas Sandberg och Béatrice Becher, öppnade dessutom nyligen restaurangen Voisine på samma gata. Här serveras rustik och vällagad mat med rötterna i både det franska och svenska köket.

Deli Di Luca är en restaurang i kombination med en delibutik. Här erbjuds genuin italiensk mat med de bästa råvarorna i en skön atmosfär. Ät där eller ta med hem. Vinbaren har mycket gott från några av våra absoluta favoritproducenter.

Folii
www.folii.se
Erstagatan 21, Stockholm

Deli Di Luca
www.delidiluca.se
Folkungagatan 110, Stockholm

Örebro

Amano är en klassiker med djup och begåvad vinlista. Toscana ligger varmt om hjärtat, med ett italienskt kök i den högre skolan, där både mat och dryck ägnats samma goda omsorg.

Amano
www.a-mano.se
Kungsgatan 1, Örebro

Göteborg

I slutet av förra året öppna.de sommelieren Oskar Ahlvin vinbaren La Lune i Göteborg för att dela med sig av sin kärlek till ekologiska och biodynamiska viner. Stället är ett populärt nytillskott och en liten Bar á Vin med 16 platser. Smårätter och massor av vin!

Bistro Odette är kanske mer av en restaurang än vinbar men det går fint att slinka in på bara ett glas också. Personligt utvalda viner av det passionerade ägarparet Emma och Mathias. Europa står i centrum och en viss förkärlek för det udda, ovanliga och naturliga kan skönjas.
Bar La Lune

www.barlalune.se
Vasa kyrkogata 1, Göteborg
Bistro Odette

www.bistroodette.se
Olivedalsgatan 14B, Göteborg

Växjö

Vineria di Massimo är en levande bar, utbudet ändras ständigt och alla viner serveras på glas. Griffeltavlorna kommunicerar vad som är bäst just för kvällen.

Vineria di Massimo
www.restaurangmassimo.se
Sandgärdsgatan 10, Växjö

Kalmar

Restaurang Postgatan är som en gastronomisk fritidsgård. Hit behöver du inte komma bara för att äta middag, det går lika bra att slinka in på ett glas vin. Vilken tid de stänger på kvällarna är en fråga om dagsform, humör och gäster.

Postgatan
www.postgatan.nu
Postgatan 5, Kalmar

Malmö

På baren L’Enoteca på Gamla Väster kan du njuta av ett gott glas vin, ensam eller i sällskap. Vinlistan består av över 300 olika viner speciellt utvalda från små seriösa vinmakare.
350 meters promenad därifrån ligger Julie, vinbaren för dig som vill ramla in på ett glas vin, käka en bit ost, kanske unna dig en magnum eller brakmiddag. Välgjorda viner med härlig energi från kvalitetsdrivna vinbönder med små odlingar som månar om mångfald, miljö och oss vindrickare.

L’Enoteca
www.lenoteca.se
Västergatan 6C, Malmö

Julie
www.juliemalmo.se
Tegelgårdsgatan 9, Malmö

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget