Passar till: surströmming

Surströmming och Sherry – udda men utsökt!

Älskad liksom hatad, en delikatess icke desto mindre. Det är den tredje torsdagen i augusti och med den kommer doften smygandes… Surströmmingspremiären är här!

Det är kanske en lite för stor utmaning att hitta ett passande vin till surströmming? Ljust öl och brännvin gör sig bäst som så många andra gånger i den svenska mattraditionen. Men vill man våga sig på något lite mer äventyrligt och utmana sina smaklökar tipsar vi om att prova en torr Sherry till den stinkande klassikern.
Sherry gifter sig bra med umamismaker och med mandelpotatis, lök och gräddfil, sötman och sältan i klämman blir det en utmärkt och utmanande smaksensation.
Vi presenterar:

Valdespino Fino Inocente

Art.nr: 8202
15%, 375 ml, 75 kr
Ljusgul färg. Medelstor doft med inslag av mogna äpplen, mandel och nötter. Smaken är torr och fruktig, med moget äpple, mandel och viss sälta. En elegant sherry i klassisk stil.

Vågar du prova?

Mer läsning

Alsnögatan 11, 116 41 Stockholm

Tel: 08-556 947 00

E-post: info@enjoywine.se

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den. När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du också att webbplatsen använder cookies. Välkommen!